This website uses cookies to enhance your experience.

3 maanden oud

Ongelofelijk maar waar, je baby is inmiddels al 3 maanden oud. Zeg byebye tegen dat rustige wezentje en hello tegen een baby met een eigen willetje.  Meer te weten komen over de nieuwe milestones van je baby? Lees snel verder. 


jouw baby in maand 3


Toen je ukje geboren werd had hij waarschijnlijk een grote haardos. Jammer genoeg is de kans groot dat hij z'n mooie lokjes in de eerste 6 maanden na de geboorte opnieuw verliest. De haargroei van je baby wordt immers beïnvloed door zijn hormonen en die veranderen nu eenmaal drastisch na de geboorte. Toch is je ukje nooit àl zijn haren kwijt, hij houdt steeds een klein donslaagje over. Zacht hè?

Je baby maakt ook grote ontwikkelingssprongen: zijn hoofdje wiebelt niet langer, hij kan het zelf rechtop houden en draaien in de richting dat hij kijkt. Ook draait je baby nu moeiteloos van de linkerzij op de rechterzij! Pampers verversen wordt vanaf nu een uitdaging op zich, succes mama!

Verder wordt speelgoed met geluid steeds interessanter: een rammelaar, knuffeltje met belletje of knisperboekje zijn de absolute topfavorieten. Zorg er steeds voor dat je baby maar één speeltje tegelijk heeft en wissel af, zo hoeft hij zich maar te focussen op één ding tegelijk.

Ook houdt je baby nu naast slapen ook van actief zijn, heel actief! In deze maand begint hij zichzelf meermaals per dag op te drukken. Zijn schouders en hoofdje komen van de grond en hij kijkt gretig in het rond. Ook traint hij z'n beentjes mee, dat doet hij door uitgebreid te trappelen en zich af te duwen. Al die beweeglijkheid brengt echter wel een extra moeilijkheid met zich mee: pampers verschonen... You can do this, mama!

De sociaal-emotionele ontwikkeling van je baby neemt ook een snelvaart deze maand. Niets is interessanter dan een spiegeltje: wie is dat andere kindje toch? Je baby vindt in zichzelf het ideale speelkameraadje en kan zich uren bezighouden. Geef je ukje steeds een onbreekbaar kinderspiegeltje, zo kan hij zichzelf veilig bewonderen.


jij in maand 3


Niet alleen je spruitje verliest zijn weelderige haardos, ook jij bent aan de beurt. Tijdens je zwangerschap was het oestrogeenniveau in je lichaam hoger, dat zorgde ervoor dat je haar sneller groeide en dat je bovendien minder haren verloor. Na de bevalling daalt het oestrogeen opnieuw wat ervoor zorgt dat je opnieuw meer haren verliest. Toch is er niets om je zorgen over te maken, gemiddeld genomen herstelt de haargroei zich 6 tot 12 maanden na de bevalling.

Verder is de relatie met je partner waarschijnlijk sterk veranderd. Hoe mooi, lief en schattig dat ukje ook is, hij brengt grote veranderingen met zich mee. Probeer om genoeg tijd vrij te maken voor elkaar waarin jullie optimaal van elkaar kunnen genieten. Neem elkaar mee naar een leuke date, ga wandelen of praat eens over de zaken die er écht toe doen. Kortom, verlies elkaar niet uit het oog maar groei juist dichter naar elkaar toe.

Deze maand is het zover, je gaat opnieuw aan de slag op je werk. Leuk is het niet, noodzakelijk waarschijnlijk wel. Dat je concentratie de eerste dagen nog ver zoek is, is helemaal niet vreemd. Al die weken voor je baby zorgen, doet wat met je. Probeer niet toe te geven aan je zorgen en dubbel en dik te genieten van je ukje wanneer je weer thuis bent. Een paar uurtjes niet tussen de plasluiers zitten is ook fijn, toch?

We hadden het er al eerder over: kolven op het werk. Hoewel je misschien met onbegrip van collega's moet afrekenen, is het belangrijk te blijven doen waar jij je goed bij voelt. Werk je minder dan 7,5 uur per dag, dan heb je recht op één pauze van 30 minuten. Werk je meer, dan heb je zelfs recht op 2 pauzes. Durf voor jezelf op te komen, mama! 

wist je dat...

  • ... je baby nog een heel andere haarkleur en haarstructuur kan krijgen? Zelfs in de puberteit kan dit nog veranderen. 
  • ... een meisje geboren wordt met een miljoen eicellen? Toch blijft er slechts 10% van over eens ze de puberteit bereikt. 
  • ... je baby geen knieschijven heeft bij de geboorte? Deze ontwikkelen zich pas tussen 2 en 6 jaar.

2 maand
oud


<

de schattigste
babykleertjes


shop

4 maand
oud


>
Loading
Loading