This website uses cookies to enhance your experience.

7 maanden oud

Alweer een maand voorbij met jouw kleine spruit. Benieuwd wat je in deze maand kan verwachten? Je leest het hier...


je baby in maand 7


Vorige maand leerde je spruitje zichzelf om te rollen, deze maand gaat hij nog een stapje verder: hij kan tijgeren. Tijgeren is het stapje tussen liggen en kruipen. Je spruitje beseft dat hij z'n lichaampje kan inzetten om zich voort te bewegen. Hij schuift eerst wat heen en weer op z'n buikje en kan zich vervolgens ook draaien in de richting dat hij wil kijken. Begint dat te lukken, dan gaat hij zich afzetten met zijn voetjes en trekt hij zich vooruit met zijn armpjes. Voor je het weet kruipt je spruitje het hele huis rond!

Geeft je ukje helemaal nog geen aanzet om te tijgeren? Geen nood, elk kind ontwikkelt op z'n eigen tempo. Forceer je ukje nooit om iets te doen waar hij nog niet klaar voor is, voorzichtig aanmoedigen mag natuurlijk wel. Zo kan je hem bijvoorbeeld vanop een afstandje aanmoedigen met zijn favoriete knuffeltje.

Je ukje maakt ook in deze maand opnieuw sprongen op vlak van communicatie. Hij leert dat hij ook z'n handjes kan gebruiken om iets duidelijk te maken. Zwaaien naar iedereen die weggaat, hoort daar ook bij. Verder beseft hij ook dat zijn acties een reactie bij jou kunnen uitlokken. Telkens weer dat speelgoed op de grond gooien zodat mama het telkens weer mag oprapen, ja, ook dat hoort erbij.


jij in maand 7


Het lijkt soms wel een competitie, het ouderschap. Als je andere ouders moet geloven kunnen hun baby's bijna alles: brabbelen, nachtjes doorslapen maar huilen? Dat nooit! Trek het je niet aan, ouders scheppen graag op tegen elkaar. Hou jezelf voor dat de ontwikkeling en gezondheid van jouw spruitje het allerbelangrijkst is, niet wat hij al dan niet (nog) niet kan.

Betrap je jezelf op overmoedig opscheppen? Of veroordeel je andere ouders snel op hun gedrag? Roep het dan tijdig een halt toe. Het kost je immers alleen maar energie en het levert je niets op. Steek in plaats daarvan liever alle tijd en energie in je spruitje.

Heb je deze maand wat alone-time met je baby? Probeer dan het spelletje handje-klap en zing er een liedje bij. Niet alleen een leuk connectie-moment tussen jou en je spruitje, het is ook nog eens super goed voor zijn motoriek! 

6 maanden
oud

<

de schattigste
babykleertjes

shop hier

8 maand
oud

>
Loading
Loading