This website uses cookies to enhance your experience.

8 maanden oud

Wat gaan de dagen snel, je ukje is deze maand alweer 8 maanden oud! Welke veranderingen je deze maand mag verwachten, dat lees je hier. 


je baby in maand 8


Wanneer je baby geboren wordt, voelt hij zich een met zijn omgeving. Een object of persoon bestaat maar zolang hij zich in het gezichtsveld van je baby bevindt. Wanneer hij 8 maanden oud is, komt stilaan het besef dat jij gescheiden bent van hem en hem dus ook kan verlaten. Het is dus niet verwonderlijk als je ukje ineens hartverscheurend begint te huilen wanneer je de kamer uitloopt. Deze verlatingsangst is heel normaal en gaat gelukkig na een tijdje vanzelf weer over.

Naast verlatingsangst kan je baby ook eenkennig worden. Hij kan verschillende gezichten steeds beter van elkaar onderscheiden en beseft ineens dat niet iedereen mama of papa is. Het is dus goed mogelijk dat je spruitje angstig is bij mensen die hij niet (goed) kent en juist nog closer wordt met jou en je partner.jij in maand 8


Je ukje wordt eenkennig en krijgt last van verlatingsangst, geen fijne gevoelens dus. Ben je hopeloos op zoek naar een oplossing zodat je ukje het niet steeds op een krijsen zet wanneer je de ruimte uit loopt? Speel heel veel kiekeboe met hem. Door dit veel te doen onthoudt hij dat je na het verdwijnen ook steeds weer terugkomt. Speel het niet enkel dicht bij hem maar verdwijn ook eens achter een hoekje, deur, ...

Een andere optie is om een afscheidsritueel te creëren. Je ukje leert dat elke keer dat dit plaatsvindt, je achteraf ook gewoon terugkomt. Je kan je ukje bijvoorbeeld nog even rustig toespreken en hem een dikke kus geven. Na verloop van tijd is je ukje hier zodanig aan gewend dat weggaan geen probleem meer vormt. Stilletjes wegsluipen terwijl je ukje even geen aandacht aan je besteedt, is dan weer geen goed idee. Zo wordt de angst van je spruitje alleen nog versterkt.


7 maand
oud

<

de schattigste
babykleertjes

shop hier

9 maand
oud

>
Loading
Loading