This website uses cookies to enhance your experience.

babymoov swoon 

wipstoeltje en schommel


Eén ding is zeker, een wipstoeltje of schommel is één van de onmisbare dingen op de geboortelijst van je baby’tje zodat hij zich kan ontspannen, slapen, vermaken, eten en tot rust komen ... En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen ervan voor jezelf. Weze wipstoeltjes zijn modulair en zorgen ervoor dat je kindje deelneemt aan alle momenten van jullie gezinsleven. Heerlijk!

Het verschil tussen een wipstoeltje en schommel? Dat leggen we graag voor je uit!


natuurlijk of mechanisch wiegen?


Zowel een wippertje als een schommeltje is ontworpen om het natuurlijke schommelen van je baby tijdens de zwangerschap, en vervolgens in de armen van jou en je partner, na te bootsen. 

Het verschil tussen beide zit in het mechanisme: schommels laten over het algemeen mechanisch schommelen toe (automatisch, programmeerbaar, op afstand geactiveerd), terwijl een wipstoel eerder het natuurlijke schommelen door de ouder bevoorrecht.

Als je baby huilt, kan de schommel helpen hem te kalmeren en hem makkelijker in slaap te helpen. Sommige schommels, zoals Swoon Motion of Swoon Light, hebben verschillende functies om je baby rustig voor jou te schommelen: verschillende schommelstanden en snelheden, een timer om te schommelen, een bewegingsdetector, ... Sommige schommels zijn zelfs uitgerust met slaapliedjes met verschillende zachte melodietjes en/of natuurgeluiden.

praktisch en mobiel?


Met een schommel en een wipstoeltje kan je een kleine cocon creëren om je kindje overdag te kalmeren, te ontspannen of te vermaken. Een van de belangrijkste functies is dat je jouw baby aan je zijde kan houden, terwijl je je handen vrij hebt om andere dingen te doen.

Het Swoon Up Graphik wipstoeltje of de Swoon Motion schommel, een 360° draaibaar zitje, zorgt ervoor dat je baby altijd binnen handbereik is, zonder het toestel te hoeven verplaatsen. Wipstoeltjes & schommels zijn ook makkelijk te demonteren en te vervoeren, zodat ze overal kunnen worden meegenomen (of opgeborgen)! Het Swoon Up Graphik wipstoeltje kan volledig worden opgevouwen, zodat het gemakkelijk uit elkaar kan worden gehaald.

Gewicht is ook een factor, vooral wanneer je het wipstoeltje of de schommel van de ene kamer naar de andere moet verplaatsen. Als we het over mobiliteit hebben, is het ook belangrijk om rekening te houden met de stroomvoorziening voor de schommels. Sommige producten (zoals Swoon Motion) werken op netstroom en/of batterijen, zodat er geen beperkingen zijn op het gebied van mobiliteit.

je baby's comfort


In dit opzicht zijn schommels en wipstoelen hetzelfde. De Swoon-reeks biedt je baby comfort dankzij de ultrazachte, gewatteerde zitting. Sommige modellen bevatten ook een verkleinkussen voor pasgeborenen. Dat zorgt er trouwens voor dat de bekleding van het zitje en de verkleiner afneembaar en machine wasbaar zijn, om kleine dagelijkse ongelukjes op te vangen.

De helling van het zitje is ook belangrijk voor het comfort van je baby. Gedurende de eerste weken of maanden zal je kindje de ligpositie en het zien van jou en je partners gezicht het allerleukste vinden. 

P.s. Voor optimaal comfort combineert de Babymoov Slick kinderstoel de voordelen van een wipstoeltje en kinderstoeltje. Je kan 'm gebruiken vanaf de geboorte.

de juiste hoogteJe baby zit altijd op de juiste hoogte, zodat hij alles om zich heen kan zien, observeren en ontdekken. Maar ook om de rug van jou en je partner te beschermen. Daarom plaats je best de stoel altijd op een stabiele en rechte vloer, en niet op meubels of andere hoge plaatsen. Schommels worden meestal op hoge voetstukken gemonteerd om zich aan te passen aan de hoogte van een tafel, salontafel, fauteuil... 

Wat de wipstoeltjes betreft, zoals de Swoon Up Graphik, kan je de hoogte van het zitje aanpassen aan de omgeving en situatie (eten, relaxen ...).

een wakkere baby


Een wippertje of schommel is veel meer dan een plaats voor ontspanning en rust. Je baby zal naarmate hij groeit en begint te beseffen dat de bewegingen van zijn armen en benen de schommel in beweging kan brengen of de speeltjes aan de boog kan laten bewegen, ontdekken dat het ook leuk kan zijn!

Schommels en wipstoeltjes hebben meestal een speelboog met zintuiglijke speeltjes om je baby te vermaken tijdens zijn wakkere momenten.


Swoon cashback actie -20%

Wist je dat... bijna elke ouder een babyrelax bezit? En pasgeboren baby'tjes hier gemiddeld een 3-tal uur per dag in loungen? De Swoon wipstoeltjes van Babymoov staan garant voor comfort, veiligheid & gebruiksgemak. Krijg nu 20% terugbetaald bij aankoop van een Swoon air of Swoon motion wippertje. De actie is geldig van 15/03/2021 - 30/04/2021. 


ons advies voor een volledig veilige schommel


1. de keuze van de stoel

Het zitje speelt een essentiële rol omdat dit het deel is dat in direct contact komt met je kind, en waarin het een deel van zijn tijd zal doorbrengen. Voor een optimaal comfort zijn sommige zitjes voorzien van ultrazachte elementen ideaal voor je baby (stoelverkleiner, hoofdsteun, enz.). Een verkleiner voor pasgeborenen zorgt ook voor een goede ondersteuning van de rug, de nek en het hoofd van je baby.
Zorg er ook voor dat de uitrusting die je kiest een veiligheidsgordel of een veiligheidstuigje heeft (5 punten). Te gebruiken telkens als je jouw kind in de wipstoel of de schommel plaatst.

2. de basis van het toestel

Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat de gekozen stoel een brede en stabiele basis heeft, zodat er geen gevaar bestaat dat deze bij het slingeren omvalt (of makkelijk kan omgestoten worden door een volwassene, huisdier...)


3. het gewicht van je kindje

De meeste modellen kunnen worden gebruikt tot je kind een maximumgewicht tussen 7 en 11 kg bereikt. Concreet: wanneer je baby zich begint om te draaien en zelfstandig rechtop gaat zitten, is het raadzaam hem niet langer in een wipstoeltje of schommel te laten zitten.

Loading
Loading