This website uses cookies to enhance your experience.

The baby's corner steunt de warmste week

Wij dragen héél graag en met veel liefde een warm hart toe aan de Diabetes Liga & t Kinderkasteeltje tijdens de Music for Life 'warmste week'.


diabetes liga

In België krijgen jaarlijks 300 kinderen jonger dan 15 jaar de diabetes. Het gaat hierbij bijna altijd om diabetes type 1. Bij dit type valt het eigen afweersysteem de bètacellen van de alvleesklier aan. Het gevolg is dat het lichaam geen insuline meer aanmaakt, waardoor de glucose niet tot in de lichaamscellen geraakt. Vandaar dat het vanaf de diagnose noodzakelijk is om levenslang insuline in te spuiten. Kinderen moeten zich vanaf dat moment elke dag prikken. 

Ook zwangere vrouwen kunnen kampen met diabetes. zwangerschapsdiabetes is een vaak miskende aandoening die bij 1 tot 2 % van alle zwangere vrouwen optreedt, meestal in de tweede helft van de zwangerschap. Omdat de aandoening vaak zonder enig symptoom verloopt, maar zonder behandeling ernstige gevolgen kan hebben voor de foetus, zou elke zwangere vrouw tussen de 24ste en 28ste zwangerschapsweek moeten worden onderzocht.

zaterdag 17 & zondag 18 december: wat doen wij?

Wij verkopen op zaterdag 17 en zondag 18 december vers gemaakte wafels en homemade koekjes ten voordele van diabetes.

't kinderkasteeltje nazareth

Opvoeden loopt niet altijd van een leien dakje… Als het nodig is, dan vangt ‘t Kinderkasteeltje kinderen op in een leefgroep om van daaruit, in samenspraak met ouders en begeleiders, aan de gezinssituatie te werken. De opvang kan verschillen op vlak van termijn, gaande van crisisbegeleiding tot korte termijn of lange termijn.

Hoe kan jij bijdragen?

Wij willen ook voor deze kinderen een zalige kerst voorzien in een warm nest! Wij vragen daarom graag aan jullie om speelgoed of kleertjes die je kleine spruit niet meer draagt bij ons te brengen. In ruil hiervoor krijgen je een kortingsbon van 15%, geldig tot 31/12 op alle speelgoed. De leeftijd van de kinderen in 't Kinderkasteeltje varieert van baby tot kinderen tot 12 jaar.
Bovendien schenkt the baby's corner per deelnemende klant €1 aan de Diabetes Liga tijdens de 'warmste week', want twee goede doelen samen, brengen heel wat op.

Loading
Loading