This website uses cookies to enhance your experience.
GESCHREVEN DOOR AMARYLLIS UITTERLINDEN

ik word voor het eerst mama...


En hoewel ik altijd geweten heb dat ik moeder wilde worden, had niets me kunnen voorbereiden op deze dolle rollercoaster rit… en dan heb ik het enkel nog maar over de zwangerschap. Ondertussen begrijp ik dat de natuur ontzettend wijs is en er wel degelijk een reden is waarom een zwangerschap 9 maanden duurt. Wat er allemaal op je afkomt van emoties is niet te onderschatten en je hebt tijd nodig om aan te passen… zowel emotioneel als praktisch. Je hele leven staat plots in het teken van een ander wezentje, dat je zelfs nog niet echt hebt kunnen ontmoeten. 

moeder-dochter


Niet alleen word ik voor het eerst moeder, maar mijn eigen moeder wordt voor het eerst grootmoeder. Ze staat met grote ogen te kijken hoe haar kind een kind draagt. Elke dag opnieuw is ze overdonderd en verbaasd. Ik heb gelukkig veel aan haar gehad, want het blijft natuurlijk zo dat een partner je zo goed mogelijk moet steunen, maar nooit echt de ervaring helemaal zo kan begrijpen als een andere vrouw die zelf een kind heeft gedragen dat kan.

Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om je te laten omringen door andere vrouwen, je te laten steunen en dragen. In onze maatschappij hebben we soms de neiging om de dingen steeds meer op onszelf te doen maar we hebben elkaar nodig en daar is niets mis mee, integendeel.

zee van informatie


Het is dus goed om zelf zoveel mogelijk geïnformeerd te zijn, maar anderzijds was één van mijn persoonlijke grootste vrienden én vijanden tijdens deze zwangerschap wel: het internet! Er is zo'n overaanbod aan informatie en jammer genoeg ook tegenstrijdige informatie dat het soms enkel maar paniek zaait en angst doet groeien.

Kreeg ik mijn eerste steken? Dan ging ik dat opzoeken en stootte ik op honderden fora vol ongeruste vrouwen die elkaar aanstaken met hun angst en natuurlijk behoorlijk wat ingrijpende en triestige verhalen… die je gewoon niet wil lezen als je zwanger bent. De oplossing daar was uiteindelijk mijn partner die me het verbod gaf mijn kwaaltjes nog te googelen. Als ik iets wilde weten was de deal dat ik het hem vroeg, hij het opzocht en me vervolgens de ‘clean’ versie doorstuurde.

wat is nodig?


Naast het lichamelijke volgt natuurlijk… wat heeft het kindje straks nodig?  Bij een eerste zwangerschap heb je géén idee. Ook dat kan je in  principe allemaal op het internet gaan uitpluizen en in het begin was ik  zo enthousiast dat ik me daar ook dagen op gesmeten heb… tot ik door  het bos de bomen niet meer zag.

Had ik dit nu wel of niet nodig? Wil ik wegwerp- of herbruikbare luiers? Wat voor borstpomp heb ik nodig? Wil ik een wiegje? Een park? Een nestje? Welke kinderwagen of autozitje hebben wij nodig? Eindeloze vragen waarop vriendinnen ook maar halve antwoorden hadden,  want zij hadden hun eigen voorkeuren en de tegenstrijdigheden stapelden  zich op.

geboortelijst? geboortelijst!


Ik besloot dus om niet voor een online geboortelijstje te gaan maar een plek uit te zoeken waar ik persoonlijk zou begeleid worden. Zodat ik kon vertellen hoe mijn vriend en ik het voor ogen hebben, om dan nadien advies op maat te kunnen krijgen over wat  WIJ nu écht nodig hebben. Je kan veel online bestellen en soms is dat een zegen, maar er gaat niets boven persoonlijke begeleiding en service.

Daarnaast  vond ik het aanbod ook ontzettend belangrijk. Elke babywinkel legt zijn  eigen accenten en heeft een andere identiteit, dus ook daar kan je even  rondkijken en voelen wat goed bij je past. Bijna toevallig kwam ik in  contact met iemand van the baby’s corner, die me uitnodigde om bij hen  ook eens een kijkje te komen nemen. En zo geschiedde! Ik was zeer aangenaam verrast bij mijn eerste bezoek aan the baby’s corner.

Ik  was op dat moment al enkele maanden zwanger en de noodzaak aan zwangerschapskledij nam toe, maar daarmee ook de frustratie. Het aanbod  aan jonge, stijlvolle kledij voor zwangere vrouwen is nog steeds zeer mager. Net daarom was het zo fijn om een winkel te vinden waar echt een  punt wordt gemaakt van een breed gamma zwangerschapskledij, in verschillende stijlen en prijscategorieën.

team van mama's


Wat me uiteindelijk over de streep trok om onze geboortelijst bij the baby's corner aan te leggen, was het grote gamma aan kwaliteitsvolle producten en merken. Samen met mijn  partner ging ik dus terug en lieten we ons  helemaal onderdompelen. Een rondleiding bij the baby's corner is ons heel goed bevallen: er wordt geluisterd en gekeken naar wie je bent, je voorkeuren en stijl, vervolgens is er in alle rust tijd voor elk onderdeeltje. Zo kon ik antwoorden verzamelen en steeds meer vragen van mijn lijstje schrappen. Ik vond het allerfijnste misschien wel dat iedereen waar ik mee praatte of in contact kwam in de winkel écht weet waar het over gaat. Je voelt dat het team van mama's dat bij the baby's corner werkt dat uit passie en liefde doet.

Hoewel ik me nooit hélemaal zal kunnen voorbereiden op het nieuwe avontuur dat ons staat te wachten, heb ik er ondertussen wel meer vertrouwen in dat we klaar zijn om ons kindje hier met open armen én het juiste inbakerslaapzakje te ontvangen. Nu alleen eerst nog even bevallen… ;-) Wish me luck.
Loading
Loading