This website uses cookies to enhance your experience.

peter en meter vragen


Wie ga je vragen als meter en peter, en hoe ga je het hun vragen? Waar komt de traditie vandaan en hoe gaan we daar vandaag mee om?


Geschreven door Sonia Pypaert, auteur Onder mama's.

peter & meter


De meter en peter worden gekozen op basis van de relatie met de ouders van het kind. Het is een symbolische uitdrukking van de verwachting dat via het kind de band in stand zal worden gehouden. De historiek is kerkelijk, maar de evolutie is maatschappelijk: de meter en peter zijn een steun en toeverlaat en vervullen hun rol op een persoonlijke manier.
Peters en meters vullen tegenwoordig hun rol in op een persoonlijke manier en wisselen de religieuze invulling in voor een menselijke rol: ze maken leuke uitstapjes naar de bioscoop of speeltuin en bieden een luisterend oor.

wie wordt peter & meter?


Iemand vragen om meter of peter van je kindje te worden is een verzoek voor het leven. Naast de aankondiging van jouw zwangerschap is die vraag stellen aan jouw mama, je zus of je beste vriendin bijna net zo leuk, en dat geldt evenzeer voor de vraag om peter te worden. De manier waarop je het vraagt kan natuurlijk variëren.


onder mama's, het boek


Meer lezen over de oorsprong van het peter- en meterschap en het belang van een peter en meter voor je baby? 

Lees het allemaal in Onder mama's


meer lezen van Sonia?

de fantastische imperfecte mama

»

stylingtips bij zwangerschapskleding

»

taboes 

& fabels

»

het grote

papaplan

»
Loading
Loading