This website uses cookies to enhance your experience.

stylingtips bij zwangerschapskledij


Vergeet absoluut niet jezelf graag te zien en goed voor de dag te komen; het zal ervoor zorgen dat je je beter in je vel voelt. Comfortabele en praktische zwangerschapskleding is echt geen overbodige luxe. Denk maar aan je gevoelige buik, rug en borsten. Zwangerschapskleding wordt speciaal ontworpen om mee te groeien met jou. 


Geschreven door Sonia Pypaert, auteur Onder mama's.

je zwangerschapsgarderobe


Nadat je je twaalf weken rot hebt gevoeld en met een vale teint hebt moeten liegen tegen de meeste mensen in je leven, gaat vanaf nu de poort van de hemel open. Je voelt je weer jezelf! Je kunt vertellen dat je zwanger bent, je buikje begint eindelijk zichtbaar te worden. Het is helemaal echt! Iedereen die weet dat je zwanger bent, geeft je ook ‘echt’ het gevoel dat je zwanger bent. 

Gedaan met de baby uit je hoofd te duwen omdat niemand weet (mag weten) dat je zwanger bent. Je koopt de eerste kleertjes voor de baby en aangepaste zwangerschapskleding en -ondergoed voor jezelf.


kledingtips voor 5 type mama's:


1.     Groot en slank (+ 1,70 meter)
Kies kleding die ervoor zorgt dat je er niet nog langer uitziet en werk met contrasterende kleuren. Kies voor grote prints en een ronde hals in plaats van een V-hals.

2.     Groot en mollig (+ 1,70 meter)
Kies jurkjes die recht vallen met een detail in de taille en niet te hoog boven de buik, om de boezem niet te veel te accentueren. Kies voor een ronde hals met grotere uitsnijding.
Ga niet voor een rok, maar kies eerder voor een mooie jumpsuit (dat creëert een afslankend effect) of kies voor rechte broeken en losse bloesjes. 
Ga niet voor opvallende kleuren (vooral als je een zware boezem hebt). Kies eerder voor een accent in je accessoires en gebruik kleur in je riem, ketting, oorbellen… Lange kettingen werken ook afslankend! Grote prints of een verticale streep werken minder vergrotend dan fijne prints. 
Een lange, openvallende gilet camoufleert rondingen (kies voor een dunne gilet in de zomer en een dikke gilet in de winter).

3.     Middelgroot
Leg de klemtoon op je taille en kies voor jurkjes die je zwangere buikje mooi naar voren brengen. Werk met wikkelriemen, dat vormt een mooi accent op een trui of T-shirt en zet jouw buikje nog meer in de verf. Kies voor een vrouwelijke stijl en minder voor de oversized look.

4.     Klein en slank (1,60 meter)
Laat je buikje zien door het accent te leggen op je taille en buikje. Denk aan skinny jeans, korte vestjes en getailleerde jassen en ga niet voor oversized kledij, want dat doet de vorm van je lichaam verdwijnen en werkt verkleinend. Jurkjes, shortjes en rokjes komen het best een groot deel boven de knie: dat maakt je jonger, langer en eleganter. Kies voor een outfit in één kleur of ga voor tinten die in elkaar overvloeien.  

5.     Klein en mollig (1,60 meter)
Kies voor een accent op je taille, maar maak het niet te strak. Ga voor smalle broeken en draag T-shirts en truien tot op de heupen, die mogen gecentreerd zijn. Jurkjes en rokjes komen het best tot op kniehoogte of iets langer als je zwaardere bovenbenen hebt. 
Maxi-jurken kunnen ook, maar dan wel lange en smalle maxi-jurken in één kleur of in kleuren die in elkaar overvloeien. Kies ook voor je andere outfits voor één kleur of voor tinten die in elkaar overvloeien. Een lange gilet tot onder de heup slankt af en maakt je groter.
onder mama's, het boek


  • Stylingtips: welke van de 7 types vrouw ben jij en welke zwangerschapskleding past bij jou?
  • Mama’s shoppinglijstje

Lees het allemaal in Onder mama's


meer lezen van Sonia:

meter & peter 

vragen

»

taboes 

& fabels

»

de fantastische 

imperfecte mama

»

het grote

papaplan

»
Loading
Loading