This website uses cookies to enhance your experience.
Kies de juiste slaapzak bij the baby's corner.

zo kies je de juiste slaapzak


Je baby of kindje op een veilige manier laten slapen is een prioriteit. Een veilig bedje, een goede matras en de ideale slaapkameromgeving en – temperatuur,... maar hoe kleed je nu je kleintje het beste aan om te gaan slapen? Wat was nu ook al weer die TOG- waarde? We leggen het graag aan je uit.

waarom een baybslaapzak gebruiken?

Een goed passende slaapzak is voor een kind tot 2 jaar de veiligste manier om warm te blijven tijdens de slaap. Lakentjes of dekentjes trapt je kleintje, naarmate hij ouder en sterker wordt, van zich af tijdens het slapen. Met een slaapzak verklein je dus de kans op omrollen!
...en er zijn nog veel meer voordelen!
  • De voetjes raken minder makkelijk tussen de spijlen van het bed.
  • Een slaapzak zorgt voor slaapassociatie.
  • Een slaapzak geeft een vertrouwd gevoel. Het is gemakkelijk overal mee naar toe te nemen en hierdoor kan je kleintje ook op andere plaatsen een zalig dutje doen.

vanaf welke leeftijd en welke maat?

Een inbakerslaapzak/inbakerdoek raden wij aan voor baby's vanaf 1 week tot 4 à 6 maand. Dit leert hen een mooi slaappatroon aan. Nadien kan er vlot overgegaan worden naar een babyslaapzak. Het is heel belangrijk om de juiste maat slaapzak aan te kopen. Een te kleine is niet comfortabel en een te grote is erg onveilig.

Slaapzak maat

Lengte baby

Leeftijd baby

  50cm  Tot 55 cm  0 maand
  60cm  Tot 64 cm  0-3/4 maand
  70cm  60-76 cm  3-9maand
  75cm  64-80 cm  3-9 maand 
  90cm  76-98 cm  6-18maand 
  110cm  Vanaf 94 cm  Vanaf 18 maand


welk soort slaapzak kies ik nu best?

de zomerslaapzak
In de zomer is het warmer, zowel buiten als binnen. Een zomerslaapzak bevat vaak afritsbare mouwtjes. Zo kan je hem zowel in de zomer als in de lente en herfst gebruiken. De slaapzak is, vanwege de warmte, niet gewatteerd en ook niet gevoerd. De zomerslaapzakken zijn vaak vervaardigd uit katoen, bamboe, badstof of tencel.

de winterslaapzak
In tegenstelling tot een zomerslaapzak is de winterslaapzak wel gewatteerd of gevoerd. Zo krijgt je kleintje het lekker warm tijdens die koude winterdagen. Meestal hebben de winterslaapzakken lange mouwen die al dan niet afgeritst kunnen worden. De winterslaapzakken worden vaak gemaakt uit katoen, bamboe, badstof of tencel met een gewatteerde vulling of uit fleece.
de vierseizoenenslaapzak
Een slaapzak die je het hele jaar door kan gebruiken! Vaak bestaan ze uit 2 slaapzakken over elkaar. Zo heb je een warme slaapzak met een lichtere slaapzak erover of eronder. Deze kunnen samen of afzonderlijk gebruikt worden. Bovendien kan je vaak de mouwen afritsen voor de warmere dagen. 

de inbakerslaapzak
Veelal kiezen ouders die inbakeren in eerste instantie voor een inbakerdoek. Dit vouw je op een bepaalde manier rond het lichaam van de baby. Zo beperk je zijn beweging en zal hij vlotter door zijn schrikreflex leren doorslapen. De inbakerdoek zorgt ervoor dat de overgang van inbakeren naar een slaapzak vlotter zal verlopen. Je kan ook opteren voor een inbakerslaapzak i.p.v. een inbakerdoek bij jonge baby’s als je jou als ouder hier veiliger bij voelt.

TOG??

Een TOG- waarde of Thermal Overall Grade, geeft aan hoe warm een stof is. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de warmte- en isolatiegraad van de stof. Gebruik je een warme slaapzak (met een hoge TOG- waarde)? Dan is een extra dekentje niet nodig. Als je een slaapzak met minder TOG- waarde gebruikt bij koude temperaturen, combineer je deze best met een extra dekentje.
24-27°
0.5 TOG
Ideaal voor vakantie/extreme hitte
23-26°
0.7 TOG
||
21-23°
1 TOG
Perfect voor de zomer
16-20°
1.7 TOG
Het hele jaar door, voor een standaard kamertemperatuur
15-19°
2.3 TOG
||

Bestel nu online bij  the baby's corner en we verzenden je pakketje met heel veel zorg binnen de 24u! Gratis levering vanaf €50. Heb je een vraag, ons team van mama's helpt je graag op weg: 09 381 12 70 of via klantendienst@babyscorner.be.

Loading
Loading