This website uses cookies to enhance your experience.


klaar voor de thuiskomst van je baby?


Spannend! Je nadert nu heel snel het einde van je zwangerschap en de komst van je kleine spruitje. Hierbij kunnen soms wat onzekerheden opduiken, maar dat is volkomen normaal. Elke nieuwe mama moet alles nog volop ontdekken. Om jezelf op je gemakje te stellen & om meer tijd met je kindje te spenderen eens het er is, bereid je je best goed voor op het thuisfront.

in de auto


Dat eerste ritje van de materniteit naar huis is best wel spannend. Maar met het juiste autostoeltje kan je elke uitstap aan, van uitstapje downtown tot reis rond de wereld! Kom langs naar de winkel, onze mama's helpen jou bij het kiezen van je eerste autozitje én helpen bij de installatie in de wagen. Zo breng je je kleintje zonder zorgen thuis.

de eerste keer in bad


Bij de komst van een kleine spruit, komt ook heel wat nieuw textiel; denk maar aan bed- en parkbekleding, lakentjes en dekentjestetradoekjes en washandjeshanddoekenslaapzakjes en uiteraard ook de kleertjes.

Was al het nieuwe textiel die je de eerste weken wil gebruiken op voorhand. Doe dit zonder wasverzachter: een babyhuid is erg gevoelig en irritaties zijn absoluut niet gewenst! Laat de babyspullen ook niet aan de buitenlucht drogen: hierdoor kunnen pollen zich nestelen in het wasgoed, wat een allergische reactie kan veroorzaken.

Naast al dit is het ook handig als je de flesjes en fopspeentjes op voorhand steriliseert. Doe dit ook met het toebehoren voor de borstvoeding. Denk maar aan een afkolfsysteem, potjes om moedermelk te bewaren, … Wanneer het zover zal zijn, is dit zeker al een zorg minder.

de babykamer


De babykamer volledig in orde hebben is een must. Installeer het bedje of co-sleeper zodanig dat jouw baby kan genieten van zalige dutjes. Denk opnieuw aan het matrasje met matrasbeschermer en hoeslakenbedomranderlaken en deken. Test de babyfoon. Leg zeker ook de slaapzakjes en/of inbakerdoeken niet te ver weg. Als nieuwe ouder zal je snel aanvoelen wat jouw baby het fijnst vindt om in weg te dromen. De eerste levensweken van je baby zal je ’s nachts ook de pamper moeten verversen. Hiervoor wil je niet teveel tijd verliezen. Zorg dan ook dat je op de babykamer of bij jullie op de slaapkamer een verzorgingskussen met hoes hebt klaar liggen én alle nodige verschoningsproductjes en pampers! Deel ook de kast zodanig in van je baby dat je zowel verse kleertjes als pyjamaatjes steeds dichtbij hebt. 

Tip: leg al een doudoutje klaar in het bedje, zo kan jouw baby hier snel aan gehecht worden en sneller zijn weg vinden naar dromenland.

de badkamer


De badkamer is zeker niet te onderschatten. Alles binnen grijpafstand is zeker een must hier! Installeer je badmeubel of verschoningstafel en badje op en top. Denk maar aan het waskussen en hoesmandjes met alle verzorgingsproductjestetradoekenwashandjesbadcape, verzorgingssetje (kam, borstel, thermometer, badthermometer, manicuresetje, neusreiniger).

de woonkamer


In de woonkamer kan je beginnen met het installeren van het park of het wiegje. Maak dit helemaal af met het matrasjematrasbeschermerhoeslakenomrander, lakentje en dekentje. Zo hoef je je kleintje enkel nog zoete droompjes toe te wensen wanneer je thuis komt. En o.. Zet je relax of babywipper al klaar binnen handbereik. Dit kan al vroeg een leuke afwisseling geven in de dag van je baby.


ben je er zelf klaar voor?


Probeer al eens voor de bevalling je wandelwagen uit. Vouw hem eens op, plaats hem al eens in de wagen. Installeer zeker al je isofix-basis in de wagen en klik enkele keren je autozitje hierop vast. Test zeker ook eens je draagzak of draagdoek.

Heb je toch nog het gevoel dat je er moeilijk aan uit geraakt? Of heb je nog nood aan wat extra advies? Kom dan zeker eens lang bij ons in de winkel. Ons team van mama’s zal jou met raad en daad bijstaan om de juiste werkwijze uit te leggen en je hélemaal op je gemakje te stellen voor de komst van je ukje.
Loading
Loading