This website uses cookies to enhance your experience.

het duurzame verhaal van timbooOnze natuur is onze wereld, gisteren, vandaag en morgen. Als winkel voor baby, kind en mama willen we een voorbeeld zijn, voor iedereen die ons bezoekt. We screenen onze producten heel goed op hun ecologische voetafdruk en proberen zo veel mogelijk aan te bieden dat lokaal geproduceerd wordt. Anderzijds kijken we ook naar de duurzaamheid van die productie, naar het proces en de materialen.

Ook Timboo werd onderworpen aan onze strenge maar rechtvaardige screening. En wij hebben goed nieuws voor jou... Timboo slaagde met vlag en wimpel. Blijf lezen, we vertellen jou er alles over!


100% eco - friendly


Timboo wordt voor 90% gemaakt uit bamboe, een plant die op natuurlijke wijze kan groeien zonder gebruik van pesticiden of meststoffen. Daarom is bamboe als grondstof voor textiel de gedroomde oplossing voor de hypergevoelige huid van kleine spruitjes.

Ook op vlak van ecologie scoort bamboetextiel want een bamboebos kan zichzelf enorm snel opnieuw aanvullen. Hierdoor kan er meermaals geoogst worden zonder dat de natuur hiervan af ziet.

Bovendien combineert Timboo design, kwaliteit en duurzaamheid en dat zie je ook aan de minimalistische verpakking van dit eco-friendly merkje. Wij zijn ervoor gewonnen en jij bent de winnaar.

heerlijk zacht en gebruiksvriendelijk


Timboo producten bestaan voor 90% uit bamboe en 10% uit polyester. Het polyester in de stof zorgt ervoor dat deze stevig blijft. Het textiel zal wasbeurt na wasbeurt z'n vorm behouden en rekt niet uit. 

De holle vezel van bamboe is super zacht én absorbeert 60% meer dan katoen. Alle Timboo producten zijn wasbaar op 40° en mogen, op lage temperatuur, in de droogtrommel. Maar dat is helemaal niet nodig om te genieten van de zachtheid van Timboo want zelfs zonder droogtrommel blijft het textiel vederzacht. Het gebruik van wasverzachters wordt afgeraden omdat dit de poriën van het textiel verstopt.

kleurenpalet voor elk interieur


Het Timboo bamboetextiel komt in 9 prachtige kleurtjes die in elk interieur passen. Het veelzijdige textiel kan je dankzij het uitgebreide assortiment overal in huis gebruiken. En niet alleen voor je spruitje want ook jij zal helemaal verkocht zijn aan al die zachtheid.

Loading
Loading