This website uses cookies to enhance your experience.
Leuke tips om te bakken met kinderen - blog - the baby's corner

Twee leuke tips om te bakken met je kinderen


In de tuin spelen, knutselwerkjes maken, films kijken, wandelen en nog zoveel meer.. Ook wij denken na over leuke ideetjes om je met je kleintje te amuseren. Markant stelde samen met Isabel Vandersteende en Arlette Vermeire twee supertoffe receptjes voor om samen met je kleintje aan de slag te gaan in de keuken. Bakken jullie mee?

1. Appelcrumble met veenbessen en dadels

O wat heerlijk om na een winterse wandeling te smullen van een lekker vers taartje. Onze tip: bak verschillende kleine taartjes in de kleine cakevormpjes Mariam van Liewood voor een nog leuker effect.

Voorbereiding: 30 min
Bereidingstijd: baktijd 30 min + 15 minuten afkoelen
Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 appels
  • 100g zachte boter
  • 1 rol bladerdeeg (of plakjes als je de mini-versie kiest)
  • 100g verse veenbessen
  • 10 dadels (zonder pit)
  • 90g fijne bloem
  • 75g havermoutvlokken
  • 50g fijne suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de dadels in fijne reepjes
  • Snijd de appels in kleine blokjes
  • Meng de bruine suiker onder de appelblokjes, dadels en veenbessen
  • Verdeel dit mengsel over de taartvorm(pjes)
  • Bereiding van de crumble: vermeng de boter, havermout, suiker en bloem tot grof kruimeldeeg
  • Verdeel de crumble over de vulling en bak ongeveer 30 min. in de oven
  • Laat wat afkoelen alvorens op te dienen anders is de vulling te heet

2. Eetbare versieringskoekjes

Bak samen met je kleintje deze lekkere koekjes die je kan ophangen aan een slinger. Onze tip: maak er een spelletje van om de hangende koekjes op te eten.

Voorbereiding: 60 min
Bereidingstijd: 7 min 
Voor 15 personen

Ingrediënten:

  • 250gr bloem
  • 125 gr zacht geworden boter (niet gesmolten)
  • 125 gr bloemsuiker,
  • 1 ei
  • Om af te werken: kaneel, maanzaad, bloemsuiker

Bereiding:

  • Meng bloem, boter, bloemsuiker en het ei met de handen tot een bol en laat rusten in de ijskast met een folie over, gedurende een half uur
  • Leg op een bakplaat bakpapier, waarop je wat maanzaad of kaneel strooit. Oven voorverwarmen op 170°C
  • Rol telkens een beetje beslag uit met een deegrol tot ongeveer 4 mm dikte.
  • Steek er met een leuk uitsteekvormpje een koekje uit
  • Om een lint in het koekje te kunnen steken om op te hangen, maak je er een gaatje in met een dopje van een pen
  • Schik de koekjes op de bakplaat
  • De koekjes in de oven bakken gedurende +/-7 minuten. De baktijd zal wat afhangen van de oven
  • Om zeker te zijn dat ze gaar zijn, voel je best even aan de onderkant van een koekje, het moet hard zijn
  • Voor de koekjes afkoelen, doe je er wat bloemsuiker over dat je door een zeef strooit. Laat ze op een rooster afkoelen
  • Stop er een lintje door en het versieren kan beginnen



Geniet van de quality time met je kleintje en de heerlijke bakgeuren!





Loading
Loading