This website uses cookies to enhance your experience.


tips & tricks voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap


je lichaam verandert met de dag, spannend!


Op een bepaald moment van de zwangerschap zal je buikje goed zichtbaar zijn. Iedereen ziet dat je zwanger bent en dat is natuurlijk super leuk. Maar toegegeven, soms zit die buik toch wel een béétje in de weg ’s nachts. De hoogste tijd dus om jezelf uitgebreid en grenzeloos te verwennen. Geen excuses, je verdient dat, dubbel en dik! We helpen je graag met een aantal tips voor een gezonde nachtrust.

tips voor jou om beter in te dommelen 's nachts

  1. Eet niet te laat 's avonds. Laat en veel eten net voor je naar bed gaat is uit den boze. Zware maaltijden worden namelijk maar voor de helft verteerd waardoor je minder makkelijk kan slapen. Ook pikant, zuur of te vet eten kan je best vermijden. Dit om brandend maagzuur te voorkomen.

  2. Zorg dat je ontspannen bent op het moment dat je in naar bed gaat. Maak je gedachten leeg door iets wat jou ontspant. Een heerlijk bad, een boek lezen, een warme douche,… kies wat voor jou het beste werkt.

  3. Je hoorde het misschien vroeger soms eens toen je zelf nog een kindje was, maar een glas warme melk drinken voor het naar bed gaan, helpt echt Het is heel simpel, maar wel effectief.

  4. Zorg ervoor dat je voldoende beweegt overdag. 

  5. Op je buik slapen is vanaf nu geen optie meer. Helaas. De beste positie voor je baby’tje zou zijn dat je op je linkerzij slaapt. Op die manier krijgt de placenta de beste bloeddoorstroming. Om het voor jezelf gemakkelijk te maken kan je ook gebruikmaken van een borstvoedingskussen of relaxkussen. Het kussen kan je tussen je benen leggen, achter je rug, rond je armen… en later kan je het kussen ook gebruiken om je kindje te voeden.
    Relaxkussen en bijpassende hoezen, want een hoes wordt best wekelijks gewassen, vind je in allerlei leuke kleuren en motiefjes. Ze helpen je echt voor een heerlijke nachtrust. Wist je dat relaxkussen & buikkussens vaak in samenwerking met vroedvrouwen ontwikkeld worden?Juist om ervoor te zorgen dat je de ideale positie tijdens de slaap inneemt en jouw buik op zijn plaats gehouden wordt. Sweet dreams!
Loading
Loading