This website uses cookies to enhance your experience.

bim bom bamboe

Je hebt het vast al gelezen: bamboeservies is een no go wanneer het geproduceerd is in combinatie met melamine of mais. Wil dat zeggen dat je alle servies met bamboe niet meer kan gebruiken? Nee hoor, wanneer iets 100% uit bamboe bestaat is er geen gevaar voor je spruitje!

veilige alternatieven


eetgerei voor kindjes


Gelukkig zijn er ook veilige alternatieven voor eetsetjes en bestek die héél praktisch zijn en waarbij smossen een festijn blijft voor je kindje! Ontdek ons uitgebreid assortiment in de winkel of shop extra veilig op onze webshop.


nomnomnom, aan tafel!



Ben je op zoek naar kinderservies dat je zonder problemen kan opwarmen in de microgolfoven? Dan adviseren onze consulentes om te kiezen voor eetgerei uit polypropyleen, silicone of tritan. Dit zijn hittebestendige materialen die je nog steeds kan gebruiken voor de eetmomentjes van jouw spruitje! Hieronder vind je alvast enkele van onze merkjes met super toffe én veilige eetsetjes.

yummie mushie

Het hippe merkje Mushie vervaardigt 100% natuurlijk en ecologisch kinderservies. Deze handige bordjes en bekers zijn vrij van BPA en andere giftige stoffen en worden gemaakt in Denemarken.

Shop mushie

vrolijke kleurtjes van Liewood


Het Scandinavische Liewood combineert design en duurzaamheid. Ze hebben een kleurrijk assortiment aan eetgerei dat gemaakt is uit zachte silicone. Een musthave in jouw keukenkast!

Shop Liewood

done by deer


Done by deer heeft een streepje voor bij jouw kleintje. Vrolijke tekeningen en de mooiste kleurtjes silicone eetservies veroveren elk kinderhartje én passen ook nog eens mooi in je interieur. De andere bordjes en bekers van done by deer die uit 100% melamine bestaan kan je wél nog lekker gebruiken om koude voeding of drankjes in te serveren. Ideaal voor fruit of koude hapjes.

Shop done by deer

Wil je graag meer weten?

Indien je graag meer wil weten over het veilig gebruik van melamine of bamboeservies en de beslissing van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA)  dan verwijzen we graag door naar de websites van deze instanties. Hier vind je alvast een duidelijke video van het voedingscentrum waarop uitgelegd wordt hoe je bamboe of melamine servies kan herkennen en waarvoor je het exact kan gebruiken (warme of koude voeding). Op de website van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen,  vind je nog meer informatie over de beslissing van de Europese commissie omtrent het gebruik van bamboeservies. Je kan ook steeds langskomen bij ons in de winkel, waar je meer advies kan inwinnen bij onze consulentes.
Loading
Loading