This website uses cookies to enhance your experience.

Wat je allemaal met een wobbel kan doen

Geschreven door Valérie - speelgoedexperte bij the baby's corner

Je spruitje een hele dag stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken is niet eenvoudig. Bij gebrek aan inspiratie grijpen we vaak terug naar televisie of tablet. Maar teveel schermtijd kan nefast zijn voor de gezondheid van je kindje. Daarom zijn educatieve alternatieven belangrijk. Een van deze alternatieven is het Wobbel board. Dit board is immens populair door de verschillende mogelijkheden, duurzaamheid en kracht die het zou uitoefenen op kinderen. Lees hieronder meer over het Wobbel balance board.

wat is een wobbel balance board?


Balance boards zijn niets nieuws. Ze vinden hun oorsprong in 1953, ontwikkeld en gepatenteerd door Stanley Washburn. Al snel was dit board populair bij surfers en skiërs om hun balans buiten het seizoen of bij slecht weer te oefenen en ontwikkelen. Het concept bestaat dus al een tijdje maar men heeft het board de laatste jaren in "een nieuw jasje" gestoken. De Wobbel is vervaardigd uit Europees Beukenhout dat behandeld is met een watergedragen lak en beits. Het board is verkrijgbaar met en zonder een laagje vilt. Het wolvilt is in verschillende kleuren verkrijgbaar en draagt het EKO-label. Dit wil zeggen dat het biologisch en duurzaam is en geen kunstmatige kleurstoffen bevat. Het wobbelboard is verkrijgbaar als original (langwerpig exemplaar) of als 360 (rond exemplaar).

wat kan je met dit board doen?


Het lijkt wel of dit een typische vraag is voor volwassenen. Het antwoord in namelijk vanalles! Het board wakkert de fantasie van kinderen aan. Door de ongedefinieerde vorm van het board, kan het alles zijn wat kinderen erin zien: een glijbaan, schommel, opstapje, een autobaan, ... Wobbel is ook een typisch voorbeeld van speelgoed dat meegroeit met je kleintje. Naarmate je kindje ouder wordt, kan het board een andere functie krijgen.

In essentie werd het board gemaakt als balance board. Kinderen leren via spel hun kracht en balans te ontwikkelen. Door het gebruik van het board worden bepaalde spiergroepen gerokken en versterkt. Bovendien komt het de lateralisatie van de hersenhelften ten goede. Het stimuleert met andere woorden de links-rechts-coördinatie. Het board is ook verkrijgbaar in XL-formaat en is geschikt voor elke doelgroep van kinderen tot volwassenen tot ouderen.  

Wist je dat... men ook steeds meer wobbel yogasessies organiseert? Wil je dit thuis ook eens uitproberen? Download hier dan zeker de gratis Wobbel cards. Deze bestaan uit 16 kaarten en een leuk memoryspel. Hierop vind je verschillende houdingen uitgebeeld die je kleintje kan nabootsen op z'n balance board.

wobbel kopen?


Overweeg je de aankoop van een Wobbel balance board maar twijfel je nog? Twijfel niet langer.
Door  een wobbel aan te kopen haal je een duurzaam product in huis waar je  kind op lange en korte termijn plezier aan beleeft. Je kind is actief  bezig en leert z'n lichaam te gebruiken en versterken.
Het is speelgoed dat binnen en buiten gebruikt kan worden.

Ook  wanneer je twee kinderen hebt, is een wobbel board een goed idee.  Kinderen kunnen elkaar helpen de Wobbel te gebruiken, kunnen afwisselen  of samen spelen met de Wobbel.

De wobbel is dus zeker een aanrader om in huis te hebben!
Loading
Loading