This website uses cookies to enhance your experience.
WELCOME AT THE BABY'S CORNER

1971      De superette


Op de huidige locatie van de winkel zijn de ouders van zaakvoerster Sonia Pypaert in 1971 gestart met een slagerij en algemene voedingswinkel ‘Superette Pypaert’. Wanneer Sonia’s ouders de pensioenleeftijd naderden was er geen onmiddellijke opvolging. Tot Sonia in 1995 op het idee kwam om een gespecialiseerde winkel in  babyartikelen en kinderkleding op te starten.            


1996      De winkel opent zijn deuren


In augustus 1996  opende de winkel zijn deuren. Sonia startte in een deel van de superette  en een aansluitend nieuw gebouw. Met een oppervlakte van 365m² werd een  breed assortiment aangeboden voor  baby en kind tot 6 jaar: babykledij,  kinder- en zwangerschapskleding,  babyartikelen, speelgoed en  kinderkamers.


1999      De eerste uitbreiding  


De eerste uitbreiding was een feit. De winkel bleek al snel te klein. Daarom werd hij uitgebreid met 600m².


2002      Extra mankracht & uitbreiding


Geert Wulteput stapt mee in het bedrijf en wordt  medezaakvoerder. Met zijn economische achtergrond kan hij de verdere  ontwikkeling van Baby’s Corner helpen realiseren.
In datzelfde jaar werd de winkel en het magazijn verder uitgebreid.


2005      Verdere uitbreidingen


In 2005 gingen de voorbereidingen voor de verdere  uitbreidingen van start. De volledige winkel en administratieve ruimtes  zullen in de komende jaren uitgebreid worden.            


2007      Start van de werken


In 2007 gingen de werken van start. In een eerste fase werden de administratieve ruimtes uitgebreid.              


2008      Nieuwe meubelafdeling


Een jaar later werd de winkel uitgebreid met een nieuwe afdeling kinderkamers en decoratie. Daarna was het de beurt aan de  kassazone en de afdeling geboortelijsten.            


2010      De laatste én grootste 

                uitbreiding


2010 was het jaar van de laatste en grootste  uitbreiding: de oude superette werd afgebroken en maakte plaats voor een  nieuw gebouw van ongeveer 1000m² met 2 niveaus. De bestaande winkel  werd gerenoveerd naar een winkelruimte met hoog boetiekgehalte.  Daarnaast werd de parkingzone uitgebreid tot een capaciteit van 65  auto’s. De winkelruimte werd 2500m² groot met een magazijn van 750m² en  400m² administratieve ruimte. De nieuwe façade werd een blikvanger in  het straatbeeld. Bovendien werd ook het assortiment uitgebreid voor  kinderen tot 16 jaar.              


2012      Buitenlandse award


Bijna 2 jaar na de feestelijke opening van de vernieuwde  winkel, op 6 september 2012, kreeg Baby’s Corner een buitenlandse  award: ‘Speciale Prijs voor Passie door perfectie en aandacht voor detail’. De prijs werd door een onafhankelijke Duitse vakjury uitgereikt  en zet onze passie in de verf.              


2013      Women in Enterprise and 

                Development Award


In 2013 werd zaakvoerder Sonia Pypaert tweede laureate  van de jaarlijkse Womed Award. De Womed Award, voluit Women in Enterprise and Development, bekroont elk jaar een verdienstelijke  vrouwelijke ondernemer. De Womed Award werd toen voor de 14e keer uitgereikt door Mabizz, het ondernemersnetwerk voor vrouwen van Markant en Unizo.            


2014      Rebranding

Rebranding om klaar te staan voor de veranderingen in het Retail landschap. Baby’s Corner, voortaan the baby’s corner, voert  vanaf 2014 een nieuwe communicatie (offline en online), gericht op 3 doelgroepen: baby, kind én de (toekomstige) mama. Naast the baby’s  corner komen nog 2 nieuwe, evenwaardige merknamen: the kid’s corner en the mum’s corner. De rebranding werd offline gelanceerd met een eerste  eigen magazine ‘Spruitjes’ en een nieuw logo.              


2015      Nieuw softwareprogramma

In 2015 wordt  het nieuw softwareprogramma NAVISION geïmplenteerd en reeds 1 luik van  de webshop, de geboortelijsten, komt live.  


2016      20 jaar the baby's corner

2016 is het jaar van de livegang van de webshop.  Bovendien bestaat the baby's corner 20 jaar en evolueerden we van een  middelgroot winkelbedrijf naar 2500 m² winkelplezier.

Door het winnen van de Passion Star award 'Leidenschaft durch  unglaubliche perfektion', in september 2016, viel the baby's corner  opnieuw in de prijzen.

Naast de wedstrijd voor de Passion Star Award,  werd the baby's corner bovendien genomineerd voor de KMO Laureaat van UNIZO.


2017      the granny's corner

The baby’s corner, the kid’s corner, the mum’s corner en the granny’s corner. Vier verhalen onder één dak. Dat is wat we vandaag  na heel wat uitbreidingen te bieden hebben. Een plek waar iedereen terecht kan voor producten die kwalitatief, veilig en ontzettend mooi zijn.              


2018      het jaar van de webshop

Onze vernieuwde webshop, we zijn er apetrots op. Grasduin, laat je inspireren en bestel vanuit je luie zetel of je warme bed. Filter voortaan eenvoudig op maat, kleur of leeftijd en laat je meeslepen in wondermooie collecties. Maak het je gemakkelijk en geniet van onze overzichtelijke shop, helder gerangschikt en met een duidelijk woordje uitleg bij elk product!
Loading
Loading