This website uses cookies to enhance your experience.


veilig in de zon met baby's en peuters


We weten allemaal hoeveel onze kleintjes ervan houden om buiten te zijn, daarom is het belangrijk om ze altijd te beschermen tegen de zon. We geven je graag enkele tips mee.

1. tijd

Vermijd het tijdstip van de dag waarop de zon op zijn sterkst en heetst is.

2. huid

De babyhuid kan heel gevoelig zijn, smeer je kindje dan zeker om de twintig minuten in met een goeie baby-friendly zonnecrème.

3. kleding

Zorg er niet alleen voor dat de huid van je kleintje beschermd is met zonnecrème, maar draag ook loszittende kleding die je kleintje koel houdt in plaats van ze bloot te stellen aan de zon.

4. hydrateren

Het is van vitaal belang dat baby's en kinderen goed gehydrateerd blijven. Aan baby's wordt niet aangeraden om water te drinken tot ze ongeveer 6 maanden oud zijn, maar ze moeten nog steeds worden aangemoedigd om moedermelk of flesvoeding te drinken. Houd voor baby's van 6 maanden of ouder een drinkbeker in de buurt zodat ze hun dorst kunnen lessen en moedig ze aan om elke twintig minuten een slokje te nemen.

5. schaduw

Probeer altijd een schaduwplekje te creëren. Dat is veel koeler voor ze en biedt beschutting tegen de felle zon op die tere oogjes. De pop-up anti-UV zonnetenten van Babymoov zijn ontworpen voor urenlang speelplezier terwijl ze veilig en koel blijven.

6. water

Water is een geweldige manier voor de kleintjes om af te koelen op een warme zonnige dag, maar vergeet niet dat water de zonnestralen geconcentreerd kan terugkaatsen op de huid. Zorg ervoor dat de huid van je kleintje is ingesmeerd met een waterbestendige zonnecrème en plaats waterspeeltoestellen zoals pierenbadjes, waterspeeltafels en speeltoestellen in de schaduw en niet in de volle zon. Het Babymoov Aquani 3-in-1 badje heeft een UV-beschermde afneembare overkapping om baby koel te houden en te beschermen tegen de zon.

Loading
Loading