This website uses cookies to enhance your experience.

hoera, je spruitje wordt 3 jaar!


Het is al drie jaar geleden sinds je jouw pasgeboren ukje voor het eerst in je armen nam, ongelooflijk... Een nieuwe groeispurt dit jaar is een zekerheid maar wat kan je nog meer verwachten in dit nieuwe levensjaar?
 

milestones

grote fantasie

Vandaag kok, morgen misschien wel brandweerman. Je ukje heeft ongelofelijk veel fantasie en kan je wel uren verhalen vertellen van alles wat hij die dag heeft beleefd. Jammer genoeg kan al die fantasie ook leiden tot nachtmerries. Wanneer je kindje hier veel last van heeft, is het een goed idee om het wat kalmer aan te doen. Wanneer hij minder indrukken te verwerken heeft, gaan de nachtmerries vanzelf weer over. Maar er is niets wat een wondermooi nachtlampje niet kan oplossen natuurlijk!

naar de kleuterschool 

Je ukje is nu al zo groot, dat hij naar de peuterschool mag. Deze gebeurtenis mag je zeker niet onderschatten, de impact ervan is heel groot op je spruitje. Laat hem daarom wennen aan het schoolleven en bouw dit geleidelijk aan op. Begin eerst met enkele uurtjes en vervolgens een volledige voormiddag om later naar een hele schooldag te gaan.

grove motoriek

Ook in dit levensjaar blijft de grove motoriek van je ukje verbeteren. Hij kan nieuwe bewegingen maken en wordt steeds een beetje sterker. Buitenspelen en rondhuppelen is het liefst wat hij doet. Spelen in de zandbak of het ballenbad stimuleert al zijn zintuigen waardoor hij zich uren kan bezig houden.

waarom? 

Rond deze leeftijd begint je spruitje met vragen stellen, veel vragen. Bij alles wat je doet wil je peuter graag weten waarom je het doet. Maar ook als je op uitstap gaat, komen deze vragen bovendrijven: Waarom regent het? Waarom zegt een koe 'beuh'? Waarom is het gras groen? Probeer dit niet te moeilijk uit te leggen maar geef wel een volledig antwoord. Misschien kan je jouw ukje ook wel enkele boekjes cadeau doen die hem alledaagse dingen leren begrijpen. Voor jou klinkt het misschien wat onzinnig maar je kindje stelt deze vragen niet zomaar.Loading
Loading