This website uses cookies to enhance your experience.

hoera, je spruitje wordt 5 jaar!


Het is bijna niet te geloven maar jouw spruitje viert binnenkort zijn vijfde verjaardag! Waarschijnlijk ben je volop in de weer met het plannen van een geweldig verjaardagsfeest, maar wat kan je verwachten in dit nieuwe levensjaar?
 

milestones

plons

Kan jouw ukje al fietsen? Dan is dat een goede indicatie dat hij ook klaar is om te leren zwemmen. Wanneer je zelf een zwembad hebt, kan je je ukje ook eerst in het water leren spelen en ronddobberen samen met jou. Door de watergewenning zal hij minder schrik hebben om met z'n hoofdje onder water te gaan bij het echte werk.

een dikke pluim

Op de leeftijd van vijf jaar zijn kinderen heel actief met kleuren, knutselen en tekenen. Ze zijn bovendien ook heel fier op alles wat ze maken. Geef de knutselwerkjes van je kind een zichtbare plek in huis of op hun kamer, zo weten ze dat jij ze ook apprecieert. Heeft je kind wel heel creatieve buien? Dan kies je best voor herbruikbare knutselmaterialen zoals boetseerklei of knutselzand. Eindeloos speelplezier gegarandeerd!

fantasie voor drie

Nu je ukje zich beter kan uitdrukken, vertelt hij je vast 101 verhalen. Hij raakt zichzelf ook helemaal kwijt in rollenspelen. Koken in z'n eigen keukentje, z'n knuffeldieren verzorgen z'n eigen boerderij of een imaginair brandje blussen als brandweerman, niet is te gek. Je kind creëert een eigen leefwereld met z'n speelgoed. Ga hier vooral in mee maar beperk het wanneer het te ver zou gaan. Nu je kind wat ouder is kan je hem ook al betrekken bij het echte werk. Wil jij graag weten hoe mama een cake bakt? Laat hem gerust helpen met een eitje te breken of de bloem af te wegen. Je zal z'n zelfvertrouwen met de minuut zien groeien.

fietsen gaat steeds beter

Je ukje is nu een volleerd fietser en kan misschien al wat langere afstanden afleggen? Of wat dacht je van een zondagse fietstocht met mama en papa? Bij die zalige fietstochten hoort natuurlijk een prachtige, comfortabele fiets. Kies zeker voor de juiste framegrootte zodat jouw spruitje zich steeds comfortabel voelt.

Loading
Loading