This website uses cookies to enhance your experience.

1 week zwanger

vruchtbare dagen

Hoewel deze week telt als je eerste week zwangerschap, ben je het eigenlijk nog niet echt zwanger. In deze week vindt dé vrijpartij plaats die uiteindelijk zal leiden tot je zwangerschap.

Zwangerschapskalender - je baby in week 1 van je zwangerschap

je baby in week 1 zwangerschap 


Hoewel deze week telt als je eerste zwangerschapsweek, ben je het eigenlijk nog niet echt zwanger. Je baby bestaat op dit moment dus nog niet. Toch komt het moment van de bevruchting steeds dichterbij: je eisprong vindt plaats rond de vijftiende dag van je menstruatiecyclus. Hierbij komt een rijpe eicel vrij die kan bevrucht worden door een mannelijke spermacel.

Voordat de spermacellen bij de eicel komen, moeten ze een lange weg afleggen. De eicel bevindt zich immers nog niet in de baarmoeder maar in de eileiders. De meest vruchtbare dagen zijn de twee dagen voor de ovulatie en de dag van het ovuleren zelf. De spermacellen kunnen tot wel 5 dagen in de baarmoeder overleven en zo de eicel bevruchten.

Zwangerschapskalender - jouw lichaam in week 1 van je zwangerschap

jij in week 1 zwangerschap 


Aangezien er nog geen bevruchting heeft plaatsgevonden, merk jij nog geen veranderingen aan je lichaam op. Je lichaam maakt zich tijdens elke menstruatiecyclus klaar voor een zwangerschap, wordt er geen eicel bevrucht, dan vindt de menstruatie plaats. Nu je eicel wel zal worden bevrucht, zal de menstruatie dus uitblijven en begint je lichaam aan haar taak voor de komende 9 maanden: een huisje bieden aan dat kleine wezentje binnen in je...


tips in week 1 zwangerschap


Probeer vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent gezond te eten. Vanaf nu eet je niet meer alleen voor jezelf maar ook voor je baby. Probeer zo weinig mogelijk te zondigen en ga vooral voor veel groenten en fruit. 

Je baby heeft veel voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Als je dit wil, kan je vanaf deze week alvast zwangerschapsvitamines innemen. Op die manier zorg je ervoor dat je ukje al het nodige krijgt.


2 weken
zwanger


>
Loading
Loading