This website uses cookies to enhance your experience.

3 weken zwanger

de innesteling vindt plaats

Je bent nu drie weken zwanger, het embryo zoekt naar een plaatsje in de baarmoeder om zich te nestelen. Heeft hij dit gevonden, dan kan je dit merken door een lichte bloeding.
Zwangerschapskalender - je baby in week 3 van je zwangerschap

je baby in week 3 zwangerschap


Na 3 weken zwangerschap heeft de bevruchte eicel zich nu gedeeld tot een bolletje cellen: de blastocyste. Ze bevindt zich nu niet langer in de eileider maar verplaatst zich naar de baarmoeder waar het een plaatsje zoekt om zich in te nestelen. 

Eens de cel genesteld is, splitst de blastocyste zich op in 2 groepen. De ene helft zal uitgroeien tot een embryo, de andere helft wordt eerst de vruchtzak en later de placenta. Via de placenta zal je baby alle nodige voedingsstoffen en zuurstof krijgen.
Zwangerschapskalender - jouw lichaam in week 3 van je zwangerschap

jij in week 3 zwangerschap 


In deze week kan je een eerste indicator krijgen van je zwangerschap: een lichte innestelingsbloeding. Deze vindt plaats wanneer het vruchtje zich innestelt in de baarmoeder en hierbij een lichte bloeding veroorzaakt. Verder kan het zwangerschapshormoon hCG ervoor zorgen dat je last krijgt van de eerste zwangerschapskwaaltjes: krampen, een opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, ...tips in week 3 zwangerschap 


Probeer vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent gezond te eten. Vanaf nu eet je niet meer alleen voor jezelf maar ook voor je baby. Probeer zo weinig mogelijk te zondigen en ga vooral voor veel groenten en fruit. 

Je baby heeft veel voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Als je dit wil, kan je vanaf deze week alvast zwangerschapsvitamines innemen. Op die manier zorg je ervoor dat je ukje al het nodige krijgt.

2 weken
zwanger


<

4 weken
zwanger


>
Loading
Loading