This website uses cookies to enhance your experience.

36 weken zwanger

je ukje begint in te dalen

Na 36 weken is je baarmoeder echt wel aan de kleine kant voor jouw baby, wanneer hij in de achterhoofdspositie ligt, begint hij nu dus in te dalen. Jij kan weer rustig ademhalen, pfew!
Zwangerschapskalender - je baby in week 36 van je zwangerschap

je baby in week 36 zwangerschap 


Je baby is nu ongeveer 47,2 centimeter lang en weegt ongeveer 2468 gram: zo groot als een krop Romeinse sla.

Wellicht beweegt je ukje nu iets minder dan dat je gewoon bent, dat kan ook haast niet ander want veel ruimte heeft hij niet meer. Je baby is aan het indalen begonnen en ligt met opgetrokken beentjes in de baarmoeder. Enkel wanneer je je baby niet voelt op momenten dat je dat gewend bent, neem je best contact op met je verloskundige.

Ligt je baby nog steeds in stuithouding? De kans is klein dat je baby nu nog zelfstandig zal draaien, hij is er immers te groot voor geworden. Vraag raad aan je verloskundige, misschien kan hij hem alsnog van buitenaf draaien.

Zwangerschapskalender - jouw lichaam in week 36 van je zwangerschap

jij in week 36 zwangerschap 


Nu je ukje eindelijk is ingedaald, kan jij weer opgelucht ademen. Je baarmoeder drukt immers niet langer tegen je ribben waardoor je longen weer meer plaats hebben. Jammer genoeg ruil je dit kwaaltje in voor het volgende: vaker plassen. Nu je baarmoeder lager komt te zitten, drukt ze meer tegen je blaas. Hang in there, je bent er bijna!

Ben je het even helemaal beu? Plan dan een verwendagje in. Ga naar de kapper, relax een middagje of spreek af met een vriendin. Bovendien plan je best elke dat een middagdutje in. Ook al heb je het gevoel dat je niet echt slaapt, je lichaam kan de ontspanning goed gebruiken.


tips in week 36 zwangerschap


De kleertjes, handdoeken, lakens en ander textiel dat je in de eerste weken zal gebruiken, was je best al eens op voorhand. Gebruik echter geen wasverzachter en laat je was niet buiten drogen. Pollen en wasverzachter kunnen immers een allergische reactie bij je kleintje veroorzaken.


35 weken
zwanger


<

37 weken
zwanger


>
Loading
Loading