This website uses cookies to enhance your experience.

4 weken zwanger

je ukje heeft z'n plaatsje gevonden in de baarmoeder

Na vier weken zwangerschap ben je voor het eerst overtijd, je menstruatie blijft uit. Misschien heb je zelfs al last van de eerste zwangerschaphormonen...

Zwangerschapskalender - je baby in week 4 van je zwangerschap

je baby in week 4 zwangerschap 


Na vier weken zwangerschap heeft je baby z'n plekje in de baarmoeder gevonden, hij begint zich daarom in sneltempo te ontwikkelen. Voorlopig bestaat het embryo nog uit 3 verschillende lagen die zich elk zullen ontwikkelen tot verschillende delen van je baby.

Uit laag 1 ontwikkelen zich onder andere de lever en de longen. Laag 2 worden het hart, de botten, spieren, nieren en het geslachtsorgaan. Uit laag 3 ontstaat het haar, de huid, de ogen en het zenuwstelsel van je ukje. 

Voorlopig is er nog geen placenta maar een dooierzak. Deze produceert het zwangerschapshormoon hCG waardoor je lichaam weet dat het geen nieuwe eicellen moet aanmaken en dat het baarmoederslijmvlies intact moet blijven.

Zwangerschapskalender - jouw lichaam in week 4 van je zwangerschap

jij in week 4 zwangerschap


Deze week wordt het voor jou duidelijk dat je zwanger bent want... je bent overtijd! Je kan nu al een zwangerschapstest doen maar mogelijks zal deze een valse negatief aangeven omdat het hCG-gehalte in je lichaam nog niet voldoende hoog is. Wanneer je nog een weekje wacht, krijg je een meer betrouwbaar beeld.

Hoewel je baby voorlopig nog de grootte van een potloodpuntje heeft, kan jij je toch al op en top zwanger voelen. Wellicht krijg je last van een opgeblazen gevoel dankzij de zwangerschapshormonen. Probeer vanaf deze week alvast gezond te eten om dit kwaaltje in de kiem te smoren.

tips in week 4 zwangerschap


Probeer vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent gezond te eten. Vanaf nu eet je niet meer alleen voor jezelf maar ook voor je baby. Probeer zo weinig mogelijk te zondigen en ga vooral voor veel groenten en fruit. 

Je baby heeft veel voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Als je dit wil, kan je vanaf deze week alvast zwangerschapsvitamines innemen. Op die manier zorg je ervoor dat je ukje al het nodige krijgt.


3 weken
zwanger


<

5 weken
zwanger


>
Loading
Loading