This website uses cookies to enhance your experience.

7 weken zwanger

het embryo groeit aan sneltempo

Hoewel het embryo nu nog steeds heel klein is, is hij toch al 10 000 keer groter als op het moment van de bevruchting. Deze week worden de armpjes en beentjes gevormd, net als de hersenen.
Zwangerschapskalender - je baby in week 7 van je zwangerschap

je baby in week 7 zwangerschap


Je baby is ongeveer 6 millimeter groot en weegt ongeveer 1 gram: zo groot als een erwt.

Het kikkervisje van de afgelopen weken krijgt steeds meer menselijke kenmerken. De kleine bolletjes die aan de zijkant zaten, worden in deze week echte ledematen: er groeien minuscule armpjes en beentjes aan. Zelfs de handjes krijgen al vorm en binnen enkele weken zijn ook de ellebogen, knieën en voetjes zichtbaar.

Ook heeft het embryo al oogjes, toch staan deze nu nog aan de zijkant van het hoofdje en zijn ze nog bedekt met huid. Bovendien zijn ook de neusgaatjes al gevormd, ruiken of ademen kan hij echter nog niet.

Zwangerschapskalender - jouw lichaam in week 7 van je zwangerschap

jij in week 7 zwangerschap 


In week 7 van je zwangerschap neemt de placenta langzaam de taak van de dooierzak over en begint hij te fungeren als voedselfabriek voor je ukje. Bovendien blijft de placenta met het zwangerschapshormoon hCG rondstrooien waardoor je wel eens last kan hebben van vreetbuien. In wat heb jij zin? Taart, snoep, slagroom? Of misschien wel augurken? Je hormonen slaan flink op hol waardoor je dingen die je vroeger niet kon weerstaan nu misschien niet meer kan zien of ruiken. Alles voor een mooi einddoel, mama!

Denk jij er al over na hoe je jouw zwangerschap gaat aankondigen? De kans op een miskraam neemt af vanaf week 12 van je zwangerschap dus het aankondigen doe je best daarna. Toch is het een heel persoonlijke keuze, je kan vast op wat meer begrip rekenen als je het zoveelste feestje afzegt omdat je je belabberd voelt. Doe vooral waar je jezelf goed bij voelt.


tips in week 7 zwangerschap


Begin alvast met gezond te eten. Tijdens je zwangerschap zal je vaak last krijgen van vreetbuien, haal voldoende gezonde voeding zoals groenten en fruit in huis zodat je daar sneller naar kan teruggrijpen. Te veel suikers zijn immers niet goed voor jou en je baby. Denk er ook aan om voldoende water te drinken.


6 weken
zwanger


<

8 weken
zwanger


>
Loading
Loading