Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


spetter, spetter, spat: tijd voor een bad!


Er is niks leuker dan je kleintje een zalig badje geven. Bovendien is  het ook voor jullie als ouders een ideaal moment van quality time met je  kleine uk. Al gaat er toch wat voorbereiding aan vooraf. Wij zetten op  een rijtje hoe je optimaal van dit badmoment kan genieten.

tips & tricks voor een hemels badmoment


Zorg er eerst en vooral voor dat je alles bij de hand hebt voor wanneer je baby'tje in bad gaat, zoals een (tetra-)washandje, zeep en eventueel een badmatje of badzitje. Maar ook voor wanneer je kleintje uit bad komt: een tetradoek om af te drogen, een badcape om  je kindje in te wikkelen, verse kleertjes, een luier, een hydraterende babycrème, ...

Je kan je kindje afdrogen door het op een waskussen met bijhorende hoes te leggen en door je ukje droog te knuffelen met een tetra handdoek. Niet alleen leuk voor je baby'tje, maar ook voor jou.

Het is gemakkelijk om een babybadje op een badstandaard te plaatsen. Zo hoef je je niet te bukken wanneer je je kindje een bad geeft. Ook een badzitje geeft extra steun aan je kleine waterratje. Zo heb jij je handen vrij  om je hem of haar helemaal te wassen. Vergeet zeker de huidplooien niet wanneer je je kindje wast. Dat kan het gemakkelijkste met een tetrawashandje. De billetjes was je het laatst.

wat is de ideale temperatuur?


De ideale temperatuur van het water is zo'n 37°C. Die kan je  gemakkelijk meten met een (digitale) badthermometer. De kamertemperatuur is het beste rond de 22°C. Zo krijgt je kindje geen kou wanneer hij uit  het water komt. Laat een kindje ook niet te lang in bad want water koelt snel af. Voor dat laatste probleem heeft Babymoov een ideale oplossing gevonden: het bad aquanest.  Dankzij een warmteverdelingssysteem blijft de temperatuur van het water gedurende 10 minuten gelijk. Zo zal je baby'tje geen kou vatten.

Vergeet trouwens ook het badspeelgoed niet! Je kleine lieveling zal na verloop van tijd niks liever doen dan in bad gaan! Gezellig.

wanneer stop je je baby in bad?


Je kan je kindje op elk moment van de dag een badje geven, maar best niet na het eten. Belangrijk is dat je een rustig moment zoekt, bij voorkeur 's avonds, zo gaat je oogappel een uitstekende nachtrust tegemoet.

Chargement en cours
Chargement en cours