Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.
Inspiratie om je kindje bezig te houden

activiteiten voor je kleintje


In deze tijden is het soms moeilijk om altijd nieuwe activiteiten te bedenken om je kleuter te stimuleren. Wij geven je graag wat ideeën en tips om de dagen van je spruitje te vullen, hierdoor hebben ze opnieuw wat structuur in hun dag, net zoals in de kleuterklas.

voormiddag activiteiten


Kleintjes zijn vaak al vroeg van de partij dus het is zeker belangrijk om ook in de voormiddag een activiteit te voorzien. Je kan iets creatiefs doen zoals tekenen, verven of knutselen. Hierbij kan je spruitje z'n fantasie de vrije loop laten gaan of kan je het jezelf ook makkelijk maken en kiezen voor kleurplaten in leuke kleurboekjes.

middagdutje


Heeft je kleintje de gewoonte om 's middags een middagdutje te doen, doe dit dan ook zeker thuis. Op deze manier bewaar je het dagelijkse patroon dat je spruitje kent van in de kleuterklas. Hiervoor heeft hij/zij natuurlijk zijn favoriete knuffel of doudou nodig. De collectie van Dimpel, bijvoorbeeld, heeft de schattigste en zachtste knuffels knuffels in z'n assortiment. Met z'n knuffelvriendje aan z'n zijde, is je kindje in 1, 2, 3 vertrokken naar dromenland.

namiddag activiteiten


Na een eerder rustige voormiddag is het goed om wat te bewegen. Als het goed weer is kan je spruitje ook buiten spelen, vergeet dan zeker geen zonnebril en/of zonnehoed aan te doen. Ook zonnecrème is een goed idee op zonnige dagen.

Met een Wobbel zal je kleintje uren plezier beleven. Dit kleurrijke balance board stimuleert de ontwikkeling van de spieren en laat de fantasie van je kleuter werken!

Daarna is het tijd voor een lekker snack! De speelse en kleurrijke bordjes en kommetjes geven een vrolijke toets aan het vier-uurtje.

vooravond


Na een lekkere snack kan je spruitje weer gaan spelen. Met de loopfietsjes van Banwood kan je samen op stap gaan in jouw straat of gemeente en genieten van het zonnetje.

Je kan ook thuis in de tuin spelen of in de zandbak. Met het (zand)speelgoed van Liewood zal je kleintje uren speelplezier hebben.

avond activiteiten


Na een leuke dag boordevol activiteiten is het goed om op een rustig toontje te eindigen. Zorg eerst dat je kleintje al zijn/haar speelgoed opruimt, dit is gemakkelijk met de opbergzak van Play & Go. Laat hem/haar dan genieten van een warm bad met badspeelgoed.

Voor het slapen gaan moet er natuurlijk ook voorgelezen worden. Yumi Yay heeft leuke voorleesboekjes, met bijpassende nachtlampjes, die de ontwikkeling van je spruitje bevorderen.
Chargement en cours
Chargement en cours