Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


waarom kiezen voor educatief en verantwoord speelgoed?

Spelen met je kleintje doe je al sinds dag één. Dat begint met de baby die gefascineerd kijkt naar bewegend speelgoed, liefst van al groot, rond en kleurrijk. En geef maar toe, ook jij tuurt stiekem mee naar al dat schitterends!
Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind, want spelen is leren op een leuke manier. Voorheen was educatief én verantwoord speelgoed nog ietwat stoffig, maar deze tijden zijn lang voorbij. Kies daarom resoluut voor het beste educatief speelgoed voor jouw spruitje.

Speelgoed, speel goed. Want spelen is leren is doen, is proberen, is horen, is voelen, is vallen, is lachen, is tonen, is stralen, is ontspannen, is kind zijn. En jouw kind en het kind in jou vinden dat alles in verantwoord & educatief speelgoed.

Educatief speelgoed brengt een leerproces met zich mee, waarbij je kind op zijn eigen manier en tempo het speeltje en de wereld eromheen ontdekt. Het scherpt de verbeelding aan en stimuleert de verdere ontwikkeling van je kleine spruit. Leer luisteren en kijken of geef een heus concert met muziekinstrumenten! Nog wat hulp nodig met het lopen? Leer jouw spruitje lopen met een loopauto of bereid hem voor op fietsen met een loopfiets.

Samen spelen met het gezin is niet alleen leuk en gezellig, het leert je kind oogcontact leggen, communiceren, overleggen, logisch nadenken en nog zoveel meer. Laat je alvast inspireren door het uitgebreide educatieve gamma van Haba, gaande van de eerste spellen tot kaartspellen en interactieve gezelschapsspellen.

Goed gekozen educatief speelgoed moet naar onze norm bovendien aan een aantal basisvoorwaarden voldoen, denk maar aan originaliteit, aantrekkingskracht en duurzaamheid. Houten speelgoed is vaak tijdloos, gemaakt van natuurlijke materialen én dus 100% veilig voor je kind. Ze zetten met hun soberheid de deur wagenwijd open voor een grenzeloze fantasie en laten de verbeelding van je kind op hol slaan. Bouw een robot, knutsel je eigen creatieve poppenhuis in elkaar of neem je reisgenoten mee op de trein van Brio!

Vanaf de geboorte van je baby is het belangrijk het visuele te stimuleren. Dit kan je doen met felle kleurtjes of zwart-wit-contrasten. Rond 3 maanden start je kindje met grijpen, dan zijn (kleine) rammelaars aan de orde. Wanneer je kindje kan rechtzitten komen ballen en zachte blokken in the picture. Daarna start de kruipfase, hierbij zijn kruiprollen en figuurtjes op wielen prima.

Rond 1 jaar tot 1,5 jaar begint je kindje met stappen. Een hulpmiddel hierbij zijn stabiele loopkarren.
Eenmaal je kindje goed stapt, zijn trekfiguurtjes aan de orde. Ook het oefenen van de grove motoriek is dan belangrijk: stapelen, kloppen en vormen sorteren zijn de bezigheden! Denk maar aan het leuke assortiment van PlanToys!
Van zodra je spruitje 2 jaar is begint hij z'n omgeving te observeren en kopiëren. Keukentjes, werksetjes, van bijvoorbeeld Kid's Concept, stimuleren het rollenspel. Ook de eerste gezelschapsspelletjes kunnen gespeeld worden. Denk maar aan de spelletjes van Haba. Op deze leeftijd start ook de verdere taalontwikkeling waardoor je kindje leert de dingen te benoemen.

Vanaf 3 jaar maakt de fantasie zijn intrede. De kleuter bouwt zijn eigen speelwereld met garages, poppenhuizen, kranen,... Toppers op deze leeftijd zijn knikkerbanen.
Is je spruitje 6 jaar? Dan kijken we in de richting van knutselsets, logische denkspellen en speelgoed dat de motoriek stimuleert. Bijvoorbeeld het ontdekkersspeelgoed van Terra Kids, knutselmateriaal van Crayola, fietsjes, of wetenschappelijke speelsets van Buki.

Tot slot hebben we de breinbrekers van Recent toys, klassiekers zoals bikkels, een metaaldetector van Buki,... voor kinderen vanaf 9 jaar.


ontdek het educatief speelgoed van volgende merkjes:


partner van federatie kinderopvang


In elke levensfase van het kind willen we dé referentie zijn. Omdat we  mee willen denken aan een zorgzame wereld voor mama, baby & kind zien we ons partnership als meebouwen aan een betere wereld!
LEES MEER

educatief speelgoed

want spelen = leren = leuk

Shop het héle aanbod online!
Chargement en cours
Chargement en cours