Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


zo kies je de juiste kinderfiets voor je spruitje!


Hou je van fietsen en trek je het liefst op je vrije dag door de natuur? Als de zon het gras streelt, dan moeten we naar buiten. Hup, de fiets op, de wereld in, de wind in onze haren en hartstochtelijk genieten. Bij the baby’s corner staat veiligheid, duurzaamheid én comfort op de eerste plaats. Maar wat is nu die perfecte fiets voor jouw spruitje? We helpen je graag bij het maken van deze keuze. Het leukste buitenspeelgoed is immers de fiets.

loopfietsjes

Ook voor je spruitje kriebelt het om buiten te spelen en te genieten van de eerste zonnestralen. Kindjes leren met hun loopfietsje om hun evenwichtsgevoel te ontdekken en op termijn te houden. Dit zullen ze later nodig hebben om te fietsen. Geen steunwieltjes die hen rechtop houden, maar zelfstandig balanceren naar een goed evenwicht op het loopfietsje. Wanneer ze immers iets sneller willen rijden, zullen ze al gauw hun beentjes in de lucht gooien, waardoor ze heel even zonder steun gaan ‘fietsen’. Een ideale voorbereiding voor later wanneer je lieveling groot genoeg is voor een 'grote fiets'.

Een loopfiets kan je gebruiken als je kleintje ongeveer één jaar is, op voorwaarde dat hij met z’n voetjes aan de grond kan. Het gaat dan ook om een loopfiets: je spruitje loopt als het ware met zijn fietsje en daarbij staat veiligheid op de eerste plaats. Remmen doet je spruitje met zijn of haar voetjes. Zo kan je kleintje zich volledig richten op het evenwichtsgevoel en op het uitkijken. Zo kan je spruitje veilig buiten spelen.

SHOP LOOPFIETSJES ONLINE

driewieler

Een driewieler is de ideale manier om je spruitje te leren trappen. Zo oefent hij de trapbewegingen ter voorbereiding op 'de grote fiets'. In vergelijking met een loopfiets, gaat het op- en afstappen gemakkelijker. Ook hoeft je kleintje zijn of haar evenwicht hier niet te bewaren. Een loopfiets is echter wel de ideale voorganger.

Een driewieler raden wij aan vanaf 2 jaar, maar dat ligt natuurlijk anders bij elk spruitje. De essentiële vaardigheden zijn kracht in de benen, oog-handcoördinatie & een goede samenwerking tussen armen en benen.

Er bestaan bovendien verschillende varianten van de driewieler: de klassieke 
driewielerfiets, de driewieler met duwstang, driewieler met een bakje,... Allemaal super leuk om buiten te spelen.
Shop driewielers


een "grote fiets" voor flinke jongens en meisjes!


De zon schijnt, de vogels kwetteren vrolijk en jij bent in een heerlijk sportieve bui. Niets leukers dan een fietstocht met het hele gezin! En je spruitjes, die fietsen lekker met je mee!

Als je een fiets voor jezelf koopt, hoef je niet na te denken over de maat van de fiets. Fietsen voor volwassenen worden immers verkocht in standaard afmetingen en je kunt de maat van de fiets zelfstandig veranderen door het stuur of het zadel wat hoger te zetten. Koop je een fiets voor je spruitje, dan moet je er rekening mee houden dat er diverse maten beschikbaar zijn.

De binnenbeenlengte geeft de juiste maat van de fiets weer. Als je de binnenbeenlengte weet van je ukje, dan is het uitzoeken van een kinderfiets wat eenvoudiger. Zet de benen ongeveer 15 centimeter uit elkaar en meet de lengte van het kruis loodrecht tot de grond. Dit is de minimale maat van de fiets die jouw kind nodig heeft, waarbij het zadel nog verder omhoog gezet kan worden naar mate jouw kind groeit. Je wil immers geen fietsje om het jaar hoeven te kopen na een kleine groeispurt.

12 inch fietsen

Welke maat kinderfiets je kindje nodig heeft voor een goede ondersteuning tijdens het fietsen en een veilige rit op de kinderfiets, is afhankelijk van de lengte van je kindje. Een 12 inch fiets is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar (92 – 104 cm) en is het eerste echte fietsje voor je ukje. Bij deze fietsen worden zijwielen geleverd zodat je kindje nog wat meer stabiliteit heeft tijdens het fietsen, wat in het begin een zalig hulpje zal zijn!

SHOP ONLINE

16 inch fietsen

De kinderfiets met een maat van 16 inch is over het algemeen het meest geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar (lengte 104 – 110 cm). Geen steunwieltjes meer, want je kindje kan nu zelfstandig fietsen! Een kinderfiets op de groei kopen? Dat is niet veilig. Is een fiets net iets te groot, dan wordt fietsen namelijk lastiger en kan je kind sneller vallen. Gebeurt dit op een drukke weg, dan kan het echt gevaarlijk zijn. Neem daarom altijd de kinderfiets die bij jouw kind past, voor de beste ondersteuning tijdens het fietsen en op en top verkeersveiligheid voor je ukje.

SHOP ONLINE

20 inch fietsen

Tussen 6 en 8 jaar (116 – 128 cm) zal je kindje overgaan naar een kinderfiets met 20 inch banden. Ideaal als eerste communie cadeautje!

SHOP ONLINE

24 inch fietsen

De 24 inch fietsen zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 8-11 jaar (130 – 152 cm). Perfect als fiets voor je spruitje die langzaamaan tiener wordt!

SHOP ONLINE


do's & dont's


  • Zorg er steeds voor dat je kindje een valhelm draagt
  • Maak in het begin geen al te lange fietstochten, want dat is te vermoeiend voor de kleine uk.
  • Samen zingen op de fiets, dat moment waarop je je niets aantrekt van de wereld om je heen, dat is ultiem genieten!
En tot slot..  Fiets de wereld in en geniet met volle teugen van de wind in jullie haren!
Chargement en cours
Chargement en cours