Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


gezonde baby- & peutervoeding maak je lekker zelf


Gezonde voeding is verse voeding en die maak je in een handomdraai zelf! Of net iets makkelijker met een babyvoedingmaker. Dan heb jij lekker tijd over om je spruitje nog meer te knuffelen, ook dat is gezond! Maar hoe introduceer je nu vast voedsel?

de eerste keer vaste voeding: hoe begin je eraan?


Bereid je voor, want vaste voeding geven wordt over het algemeen geen makkelijk proces. De ene dag wil je kleine spruit wel eten, de andere dag niet en de dag erna smeert hij zich helemaal onder de groentepap. Blijf dan als mama of papa lekker rustig en onthoud dat spelen met eten een manier is voor je kleintje om de wereld om zich heen te verkennen, te ruiken en te proeven.

Een kleine tip voor het eerste hapje: bij de eerste keer vaste voeding geef je je baby best een kleine beetje (moeder)melk. Ongeveer de helft van wat je normaal zou geven. Een kindje dat te hongerig is, kan immers snel overstuur raken dat er geen hap ingaat en dan is het mooie moment meteen ook voorbij.

Eetstoel? Check! Slabbetje? Check! Lepels? Check! Ok, nu ben je er helemaal klaar voor. Begin langzaam. Twee lepeltjes, één keer per dag, is voldoende voor baby's. Hun kleine lichaam heeft immers tijd nodig om dit nieuwe voedsel te verteren. Als ze nog steeds hongerig zijn, geef ze dan wat meer (moeder)melk.

tips & tricks


Houd meer dan één lepel klaar. Je baby zal er zeker één uit je handen grissen om mee te spelen… en dat is goed. Lach tijdens het voeden naar je baby en probeer te ontspannen. Hoe leuker jij doet, hoe groter de kans dat je baby ervan zal genieten (zelfs als er amper of niet wordt gegeten). Na een paar dagen kan je de hoeveelheid voedsel langzaam aan opbouwen.

Wees gewaarschuwd.. Want sommige baby’s doen gewoon hun mond niet open! Ze nemen een hap, klemmen hun kaken op elkaar en wenden zich af. Forceer je kleintje niet. Wat je kan doen in deze situatie is een beetje puree op het uiteinde van je vinder doen en kijken of je baby het eraf zuigt. Dit is een niet-intimiderende manier om te beginnen, vooral omdat een lepel spannend kan zijn voor kleine kinderen.

het belang aan gezonde voeding

Potjesvoeding bevat teveel suiker, te weinig mineralen, vitaminen en voedzame bestanddelen. Er kan niets op tegen het zelf bereiden van baby- en peutervoeding. Je kan deze zelfs in grote hoeveelheid maken en direct invriezen waardoor de vitaminen en voedingswaarden maximaal behouden blijven. Als je je baby in een vroeg stadium, rond de 3 à 4 maanden, al verse voeding voorschotelt, dan neem hij voor de rest van z’n leven gezonde eetgewoonten aan. Hoe fijn is dat?

de sleutel voor gezonde voeding = stomen

Stoomkoken helpt de voedingsstoffen en de natuurlijke aroma’s van fruit, groenten en vlees te bewaren. Het is één van de beste manieren om voedzame gerechten te bereiden voor je peuter.

Met de babyvoedingmakers van Avent bereid je voedzame maaltijden in no time! Stomen, blenden en serveren gebeurt op 1-2-3. Eerst stoom je de groenten, vruchten, vis of vlees. In een handomdraai meng en blend je ze, waarna je ze meteen kan serveren.

Met de 4-in-1 gezonde voedingsmaker kan je zelfs nog meer: stomen, blenden, ontdooien én verwarmen. En handig? Dat is het bijgeleverde receptenboekje & downloadbare app. Wij zijn fan!
Chargement en cours
Chargement en cours