Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


Daar gaat de bel van de peuterschool!


Die eerste dag, iedereen wat zenuwachtig... Mooie jurk, warme jas en een perfecte vlecht – twee keer opnieuw begonnen - voor dochterlief, hippe broek en - net te veel - gel voor de stoere zoon. Laat je kleine spruit de schooltijd van z'n leven beleven. In the baby’s corner vinden klasgenootjes alles wat ze nodig hebben. Van beresterke boekentas tot onwijze outfit en sportieve schoen. Boterhammendoos voor de bolleboos? Het zal wel zijn! Schooltijd is ook speeltijd!


Tips bij het kiezen van de juiste schooltas


1.

Hoe groot moet je kleuterboekentas zijn?


Geloof het of niet, maar in een kleuterboekentasje heb je best wat plaats nodig. Zorg ervoor dat de schooltas van je ukje groot genoeg is voor een fruitdoosje, een drinkbus, heen- en weer schriftje of mapje, knuffeltje en wat reservekledij. Blijft je kindje ook op school eten? Zorg er dan voor dat er nog een brooddoos bij kan!

2.

Comfort van een boekentas


Boekentas, rugzakje of trolley? Moet je ukje de trap op en af om naar de klas te gaan? Kies dan een tas zonder wieltjes. Trolleys zijn vaak iets zwaarder om te dragen. Een rugzakje is bovendien een ideale opstap naar een echte boekentas later.

 Peuter en kleuters dragen hun boekentasje het hele jaar door. Net om die reden kies je best voor een schooltasje met ergonomische en verstelbare rugriemen. Zo past de boekentas zich aan aan de grootte van je spruitje, ook wanneer je kindje groeit. Optioneel zijn borstriempjes, deze zorgen ervoor dat de rugriemen niet van de schouders van je peuter of kleuter schuiven. Bij Trixie vind je zo'n exemplaren.

3.

Het juiste materiaal

Kleuters geniet van spelen en een dag vol avontuur! Kies daarom voor een boekentas van 100% waterafstotende stof. Jonge spruitjes ravotten immers graag door weer, wind én de typisch Belgische regenbuien.
Zorg er ook voor dat het schooltasje makkelijk open en dicht gaat. Velcro, ritssluitingen of kliksystemen die aangepast zijn aan kleine vingertjes zijn hierbij heel makkelijk. Even testen? Kom gerust langs in de winkel, zo kan je ukje naar hartenlust de verschillende schooltasjes uittesten.

helemaal klaar om de juiste keuze te maken!


Met deze 3 tips is het nu aan jou en je spruitje. Kies met een gerust hart uit de héle collectie van the baby’s corner, want wij zorgen ervoor dat we bovenstaande punten met onze merken kunnen aanvinken. Kies uit de hippe Jeune Premier collectie, ga voor de leuke diertjes van Skip Hop, Lilliputiens of Trixie, lekker minimalistisch met Kidzroom of helemaal oldschool met Kipling. Aan jou de keuze!

shop hier alle kleuterboekentasjes »
Chargement en cours
Chargement en cours