Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.

wat vliegt de tijd...


Je spruitje gaat al naar de eerste kleuterklas. Jullie keken al even uit naar deze belangrijke dag maar zijn toch ook wat zenuwachtig. Wees niet gevreesd, met onze tips wordt deze eerste dag in de kleuterklas een feest!
 
  1. Bereid je kleintje voor op de eerste schooldag. Leg uit wat er op een schooldag allemaal gebeurt en wat de afspraken zijn. Wees hierbij positief en optimistisch. Indien mogelijk kunnen jullie vooraf al een bezoekje brengen aan de kleuterschool.

  2. Ga samen het eerste schooltasje kopen en betrek je spruitje hier actief bij. Ontdek de leukste merkjes: Jeune Premier, Kipling, Trixie, Lilliputiens, Herschel, …

  3. Stop de lievelingsknuffel van je spruitje in het schooltasje. Zo is z’n vriendje beschikbaar op moeilijke momenten om troost te bieden. Voorzie reserveknuffeltjes (identiek aan de lievelingsknuffel) voor in geval van verlies. Ken je onze 4+1-actie al?

  4. Hou het afscheid aan de schoolpoort of in de klas kort. Dit maakt het aangenamer voor je kleintje en ook voor jezelf. Vertel wanneer en wie er straks aan de schoolpoort zal staan om je spruitje op te halen.

  5. Voorzie een reserve outfit in je kleintje z’n schooltasje. Zo zijn jullie op alles voorbereid. In onze kid’s corner vind je de hipste outfits voor je kleine spruit.

  6. Vergeet geen gezonde tussendoortjes (een appel, granenkoek, boterham,…) en een drinkbekertje met water in je spruitje z'n schooltas te stoppen.

  7. Zorg dat je kleintje voldoende nachtrust krijgt en dat het een middagdutje kan doen. Ga hierover eventueel in gesprek met de kleuterjuf/meester.

  8. Tijdens die eerste schooldag kreeg je kleintje heel wat prikkels te verwerken. Laat je kleintje na de schooldag even tot rust komen door samen te tekenen, een verhaaltje voor te lezen, … Toon interesse maar verwacht niet dat je kleintje z’n schooldag tot in detail uit de doeken doet.

Wij wensen jullie alvast een goede start!


Chargement en cours
Chargement en cours