Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.
Jeune Premier boekentas the baby's corner

s.o.s zware boekentassen


Maar liefst tachtig procent van de schoolgaande kinderen gaat iedere dag naar school met een te zware boekentas. Daardoor nemen ze een slechte lichaamshouding aan en krijgen ze eventuele rugklachten.


hulp bij het kiezen van de juiste schooltas


Om te weten te komen of de boekentas van jouw spruit te zwaar is, weeg je deze het best eens. De boekentas mag maximaal 10 procent van het lichaamsgewicht van jouw kind wegen. Weegt jouw kind 27 kilo? Dan mag de gevulde boekentas slechts 2,7 kilo wegen voor een optimaal draagcomfort.

Niet altijd eenvoudig natuurlijk wanner ze een ringmap, leesboek, goed gevulde pennenzak, koek, stukje fruit en drank moeten meesleuren. Maar niet getreurd! Hieronder vind je enkel tips terug die je voortaan helpen bij het klaarmaken van de boekentas.

tips & tricks

  • Het kiezen van een goede boekentas is heel belangrijk. Er zijn zware exemplaren op de markt die al snel 2 kilo wegen. Kijk eens verder naar lichte boekentassen die toch vervaardigd zijn uit stevig materiaal, zodat ze niet snel hun vorm verliezen.
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat de schouderriemen gewatteerd & verstelbaar zijn. Deze moeten namelijk goed aangespannen kunnen worden om het gewicht symmetrisch te verdelen. En zo hangt de boekentas ook het dichtst tegen het lichaam. Heeft de boekentas ook een borstband? Probeer jouw kind dan gewoon te maken deze ook te gebruiken. Door deze te gebruiken zal jouw kindje de meest natuurlijke houding aannemen.
  • De boekentas vul je het liefst gelijkmatig en in verschillende compartimenten. De zwaardere boeken of ringmappen moeten het dichtst tegen het lichaam gedragen worden. De pennenzak, agenda, flesje water, ... stop je in een van de eerste compartimenten of zijzakken van de boekentas. Zo wordt het gewicht van de boekentas op een juiste manier verdeeld.
  • Leer jouw kind haar of zijn boekentas zelf maken maar controleer toch of ze geen onnodige dingen meenemen. Haal onnodige dingen uit hun boekentas of vraag of er geen mogelijkheid is om deze op school te laten liggen.
  • Let er ook op dat ze de boekentas over beide schouders dragen en niet gewoon over één schouder gooien.


we zijn er voor je


Hopelijk lukt het met deze tips om het gewicht van de boekentassen onder controle te krijgen! Extra advies nodig? Kom zeker eens op bezoek en  laat je royaal ontvangen. Voel je als in een sprookje de koning te rijk  met al het moois dat the baby's corner etaleert. Maar vooral: kom het  allemaal eens uitproberen, besnuffelen, vastpakken en vraag ons honderduit!
BEKIJK ALLE SHOOLTASSEN

schooltassen

van peuter tot lagere school

SHOP DE HÉLE COLLECTIE ONLINE

hulp bij het kiezen van de juiste schooltas


Om te weten te komen of de boekentas van jouw kindje te zwaar is, weeg je deze het best eens. De boekentas mag maximaal 10 procent van het lichaamsgewicht van jouw kind wegen. Weegt jouw kind 27 kilo? Dan mag de gevulde boekentas slechts 2,7 kilo wegen voor een optimaal draagcomfort.

Niet altijd eenvoudig natuurlijk wanneer ze een ringmap, leesboek, goed gevulde pennenzak, stukje fruit en drank meenemen. Maar niet getreurd! Hieronder vind je enkel tips terug die je voortaan helpen bij het klaarmaken van de boekentas.

tips & tricks

  1. Het kiezen van een goede boekentas is heel belangrijk. Er zijn zware exemplaren die al snel 2 kilo wegen. Kijk eens verder naar lichte boekentassen die toch vervaardigd zijn uit stevig materiaal, zodat ze niet snel hun vorm verliezen.
  2. Ook belangrijk zijn verstelbare en gewatteerde schouderriemen.. Deze moeten namelijk goed aangespannen kunnen worden om het gewicht symmetrisch te verdelen. En zo hangt de boekentas ook het dichtst tegen het lichaam. Heeft de boekentas ook een borstband? Probeer jouw kind dan gewoon te maken deze ook te gebruiken. Door deze te gebruiken zal jouw kindje de meest natuurlijke houding aannemen.
  3. De boekentas vul je het liefst gelijkmatig en in verschillende compartimenten. De zwaardere boeken of ringmappen moeten het dichtst tegen het lichaam gedragen worden. De pennenzak, agenda, flesje water, ... stop je in een van de eerste compartimenten of zijzakken van de boekentas. Zo wordt het gewicht van de boekentas op een juiste manier verdeeld.
  4. Leer jouw kind haar of zijn boekentas zelf maken maar controleer toch of ze geen onnodige dingen meenemen. Haal onnodige dingen uit hun boekentas of vraag of er geen mogelijkheid is om deze op school te laten liggen.
  5. Let er ook op dat ze de boekentas over beide schouders dragen en niet gewoon over één schouder gooien.
Chargement en cours
Chargement en cours