Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

mama taboes en fabels


Het leven van een (millennial) mama is breed en druk. Ze heeft vrienden met wie ze contact wil blijven houden, ze heeft een job, al dan niet een partner, haar passies en natuurlijk haar kroost. Ze houdt van op reis gaan en het huis uit trekken. En tussen al die facetten zoekt ze naar een evenwicht en naar rust – kijk maar naar hoe populair yoga en mediteren tegenwoordig zijn.  

Geschreven door Sonia Pypaert, auteur Onder mama's.

mijn eigen moederschap


Dat maakt dat mama of papa worden vandaag fundamenteel anders is dan ‘in mijn tijd’. En toch stond ook ik voor heel veel vragen… Ook in mijn tijd werd er gezwegen en bestonden er taboes. Ook ik moest het allemaal alleen uitzoeken toen mijn baby geboren werd met een zware handicap. Ook ik wist het allemaal niet zo goed.

let op met mama taboes en fabels


Om het allemaal nog wat verwarrender te maken, moet je als kersverse mama ook het hoofd bieden aan hardnekkige fabels en ontdek je dat heel wat onderwerpen nog taboe zijn. Borstvoeding is er een van, net als een baby die meer dan gemiddeld huilt. Ook vertellen dat het minder goed gaat met jou en de baby lijkt nog een erg groot taboe. Of nog: dat het oké is om te genieten zonder je baby. Je omgeving werkt vaak een schuldgevoel in de hand.

De grootste taboes hangen rond borstvoeding, huilbaby, wat als het minder goed gaat met jou en je baby, genieten zonder baby, … je omgeving werkt schuldgevoel in de hand. Andere zijn: vroeger was het beter, we moeten niet te veel zagen, je mag een baby niet knuffelen, … En dan zijn er de fabels: ‘Vroeger was het beter’, of ‘Je moet niet te veel zeuren, doe maar door!’ Of dat je je kindje niet te veel mag knuffelen omdat het dat anders gewoon wordt, terwijl het beter is om baby’s eens goed te laten huilen. Intussen weten we dat je een kleine baby niet kunt verwennen door hem te troosten als hij huilt.onder mama's, het boek

Meer over mama taboes en fabels? 

LEES HET ALLEMAAL IN ONDER MAMA'S »


verkooppunten


Onder mama's, wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap, kan je kopen voor €21,99 (paperback) / €17,99 (e-book). 
Het boek verschijnt op zaterdag 2 mei in de boekhandel.


meer lezen van Sonia:

meter & peter 

vragen

»

het grote

papaplan

»

stylingtips bij 

zwangerschapskleding

»

de fantastische 

imperfecte mama

»
Laden
Laden