Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Zelfgemaakte babyvoeding

de voordelen van zelf potjes babyvoeding te maken


Kinderartsen raden aan om tot de leeftijd van 3 jaar aangepaste voeding te geven om in de specifieke behoeften van jouw spruitje te voorzien. Door zelf te koken is het eenvoudiger de maaltijden te variëren en worden de vitamines en voedingsstoffen beter bewaard. Er zijn tegenwoordig veel verschillende recepten te vinden voor het bereiden van babyvoeding. Van wortelpuree tot potjes met abrikoos-bataat en melanges van granen en groenten.

waarom babyvoeding zelf maken

Denk je dat potjes babyvoeding uit de supermarkt gebruiken tijdbesparend is? Dit is niet het geval. Als je zelf potjes babyvoeding maakt, kan je eten maken voor een hele week. De zelfgemaakte babyvoeding zit ook boordevol voedingsstoffen en is natuurlijk en gezond. Bij het bereiden van eigen babyvoeding heb je controle over wat je kleintje eet. Bovendien blijven de vitamines en voedingswaarde van het bereide voedsel grotendeels bewaard.

stomen

Stomen blijkt de beste wijze te zijn om voedsel te bereiden en toch je voedingsstoffen en vitamines te bewaren. Deze bereidingswijze zorgt ervoor dat het voedsel niet getransformeerd kan worden door contact met een pan of rook en worden de eigenschappen ervan beter behouden.

De warmte van de stoom wordt langzaam maar zeker in het voedsel verspreid. Wanneer het mogelijk is het kookvocht op te vangen, kan hiermee een groot deel van de vitamines en voedingsstoffen behouden blijven. In tegenstelling tot het koken in water, waarbij de eigenschappen van het voedsel in het kokende water terechtkomen en dan meestal weggegoten worden.

smaken

Door zelf te koken, stimuleer je de ontwikkeling en groei van je kleintje. Bovendien leert je spruitje ook smaken kennen, waardoor hij van zoveel mogelijk groenten zal leren houden. Je kan zelf ook met de texturen, smaken, aroma's en vormen spelen als je zelf het eten bereidt. Bij de texturen kan je onder andere kiezen voor romig, grof, gemalen, ... Bij aroma's kan je kruiden toevoegen en bij vormen kan je bijvoorbeeld kiezen tussen een friet- of spaghettivorm. Hierdoor worden de zintuigen van je kindje geprikkeld.

ontwikkeling van je kleintje

Tussen 4 en 6 maanden oud accepteert jouw baby alle nieuwe smaken en geuren gemakkelijker. Hierdoor kan je hem verschillende smaken laten ontdekken. Voor de leeftijd van 3 jaar is voedselvariatie heel belangrijk, omdat de toekomstige nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken aangemoedigd wordt. Verder worden de zintuigen en hersenen verder ontwikkelt door te koken in aanwezigheid van je spruitje.

Tot slot betekent zelf koken dat je industrieel bereide producten kunt laten staan en dat je kindje minder suiker en zout zal eten. Daarnaast kan je een hoop onnodig afval vermijden. Een potje babyvoeding is, bij een gelijkwaardige vergelijking, tussen € 0,8 en € 1,15 goedkoper.
Laden
Laden