Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

the baby's corner eco-friendly label


Omdat we houden van onze wereld: de mooie natuur waar we graag in vertoeven, de fauna en flora die ons verwondert met zijn schoonheid, de zee waar we graag in zwemmen,...

Om ervoor te zorgen dat baby, kind en mama zonder zorgen en met grote gretigheid de wereld durven blijven verkennen. Veilig en met oog voor mekaar. Laat ons verliefd blijven op de natuur, op mekaar en op alle moois dat wij opnieuw met je delen met dit eco-friendly label.

Omdat onze missie immers kwaliteit en zorg belooft en we dit graag verlenen aan alle ouders en grootouders.
The baby’s corner is op ruim 20 jaar tijd geëvolueerd naar een unieke beleving van 2500m² met een waaier aan babyartikelen, kinderkleding, kinderkamers, park- & bedlinnen, educatief speelgoed, kinderwagens, zwangerschapskleding, schoolartikelen, autozitjes en zoveel meer. 

Met een eigen eco-friendly label trekken we vanaf 9 augustus 2019 heel duidelijk de kaart van een duurzaam & ecologisch assortiment en willen we bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen. Met ons team van mama’s kiezen we bewust voor merken die duurzaamheid vooropstellen en ecologische producten produceren. Want we willen de prachtige omgeving die planeet aarde ons biedt, kunnen doorgeven aan onze kinderen, kleinkinderen,…

Lees meer in onze blog
Merken die aan minstens twee van de drie criteria voldoen, verdienen het baby’s corner eco-label. Op die manier is the baby’s corner in staat om transparant met haar klanten te communiceren omtrent ecologie en duurzaamheid en dragen we samen ons steentje bij aan een mooiere wereld.
  • Grondstoffen: de grondstoffen die gebruikt worden om het product te vervaardigen zijn van natuurlijke oorsprong en/of werden duurzaam ontgonnen. Ook merken die bijvoorbeeld gerecycleerde PET-flessen hergebruiken, verdienen ons label.
  • Duurzame productie: de producten worden vervaardigd op een duurzame wijze, met oog voor de natuur.
  • Verpakking: het product wordt op ecologische wijze verpakt of de verpakking kan worden hergebruikt voor andere doeleinden.

joolz


Voor elke verkochte kinderwagen plant Joolz een boom. Op die manier gaan ze de ontbossing tegen en compenseren ze de CO2-uitstoot van hun productie. Verder wordt de stof van de kinderwagens vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen. 

dusq


Dusq produceert producten die een leven lang mee gaan door gebruik te maken van stevige en eerlijke materialen waaronder gerecylceerde PET, biologisch katoen en leer. 

emmaljunga


Het Zweedse Emmaljunga combineert productiviteit moeiteloos met duurzaamheid. Zo bestaat de ECO collectie kinderwagens hoofdzakelijk uit milieuvriendelijke materialen, worden de kinderwagen geproduceerd met hernieuwbare energie en worden de stoffen gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. 

tales of glory


De milestone boxes van het Belgische Tales of Glory zijn vervaardigd uit duurzame materialen. De Bloom-collectie draagt het GOTS-certificaat: het katoen wordt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier geproduceerd. 

UGG


De iconische laarsjes van UGG worden vervaardigd met Sheepskin-leer. Enkel leveranciers die aan het meest strikte beleid van dierenwelzijn voldoen, komen in aanmerking voor een samenwerking. Het vakmanschap van UGG zorgt er bovendien voor dat de laarsjes van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan. 

timboo


Het Belgische Timboo produceert goederen met bamboetextiel. De producten zijn niet alleen superzacht en mooi van kleur, ze gaan ook nog eens lang mee. Doordat de stof van nature antibacterieel en biologisch afbreekbaar is, behoort ze tot onze ecologische corner. 

plantoys 


Het Thaise Plantoys zet zich volop in om de impact van haar productie te minimaliseren. Het gebruikt natuurlijke materialen en schenkt een deel van haar opbrengsten aan sociale projecten. 

oliver furniture


De prachtige Scandinavische meubelen van Oliver Furniture worden gemaakt van hout uit Europese bossen en is FSC-gecertificeerd. De meubels worden bovendien allemaal in Europa geproduceerd in lokale bedrijven. 
Laden
Laden