Autostoel nodig? Goed vastgeklikt?

Er is niets zo belangrijk als de veiligheid van jouw kindje. Daarom is het een absolute must om een goede autostoel te vinden die aan alle veiligheidsnormen voldoet. Geen gemakkelijke opgave, maar we willen jou hier graag bij helpen.

Autostoel voor veilige autoritjes!

Er bestaan heel wat vormen en groottes van autostoelen, maar hoe weet je precies welke stoel je kindje nodig heeft? Om te beginnen worden autostoelen onderverdeeld in zogenaamde 'groepen'. Die groepen geven aan in welk type autostoel je kindje past. Je begint steeds met een groep 0 babystoeltje. Vanaf dat je kindje hiervoor te groot is, stap je over naar een kinderautostoel.

  • Een stoel uit groep 0 kan gebruikt worden t.e.m. 9 maanden of 9 kg.
  • Een autostoel uit groep 1 is te gebruiken vanaf 9 kg of 70 cm tot 18 kg of 105 cm, gemiddeld is dat vanaf 9 maanden tot 4 jaar.
  • Autostoeltjes van groep 2 en 3 zijn voor kindjes van 15 tot 36 kilogram of van 100 tot 150 cm. Dat komt overeen met 3,5 jaar tot 12 jaar.

Isofix, i-size, ... autostoel regelgeving

Autostoelen moeten volgens het ECE-reglement voorzien zijn van een keuringslabel (R44/04) en zijn verplicht voor kinderen kleiner dan 1,35 meter. Het keuringslabel wordt op iedere autostoel weergegeven. Sinds juli 2013 is i-Size een nieuwe regeleving voor de veiligheid van autostoelen. Die regel zegt dat we kinderen tot en met 15 maanden achterwaarts moeten vervoeren. De richtlijn is voorlopig enkel van toepassing op isofix-autostoeltjes, maar zal in de toekomst vast en zeker de norm worden.

jouw autostoel vind je bij the baby's corner

In the baby's corner vind je een ruim aanbod aan verschillende autostoelen voor verschillende autogroepen. Bij ons vind je een selectie van veilige merken als Maxi-Cosi, Britax Römer, Doona, Nuna en Recaro. Kom gerust eens langs, we begeleiden je graag bij je keuze.

➜ LEES MEER OVER i-SIZE

 

onze merken voor Autostoelen

Britax Römer
Baby's only
Doona
Glorious Lou
House of Jamie
Koeka
Les Rêves d'Anaïs
Maxi-Cosi
Nuna
Pasito a pasito
Recaro
Stokke
Storchenmühle
Théophile & Patachou
Trixie
BeSafe