Hit the road, jack!

Een verre autovakantie met zoon- of dochterlief hoeft geen stressmoment te zijn. Integendeel, de reis begint al vanaf jullie vertrekken. Zorgen weg en gewoon genieten. Met deze tips zal je de autorit ongetwijfeld overleven.

1.      Plan het moment waarop je vertrekt goed in

Kies voor een juist moment om te vertrekken. Bijvoorbeeld in de late namiddag of de vooravond. Dan kan je de eerste stop gebruiken voor het avondeten en kan je kleintje daarna slapen. Zorg er ook voor dat je voldoende stopt zodat je kind even wat afleiding heeft. Doe dat om de 3 uur.

2.      Plannen is de boodschap

Plan alles goed zodat je met een gerust hartje kan vertrekken. Maar vergeet ook niet om de terugreis al op voorhand te plannen! Neem alle nodige reisdocumenten en de kids-ID zeker mee!

3.      Comfortabele outfit

Een comfortabele outfit is een absolute must om op het gemak in de auto te kunnen zitten. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou.

4.      Maak plezier

Spelletjes, kleurboeken, een stel kaarten,…neem het maar allemaal mee voor onderweg! Maar ook als mama of papa kan je je kleintje entertainen. Denk maar aan je kleine spruit zijn lievelingsmuziek (opgelet: kies iets wat jij ook kan verdragen!) of spelletjes zoals ‘ik ga op reis en ik neem mee’ of de woordslang. Plezier gegarandeerd!

5.      Voorraad inslaan

Tegenwoordig bestaan er hippe thermoszakken, leuke bewaardoosjes, snackdoosjes, handige bekers en noem maar op. Maak hier zeker gebruik van als je op reis gaat, want je kan nooit genoeg eten en drinken mee hebben tijdens een lange autorit. Bovendien scheelt het je ook een pak geld als je alles al op voorhand mee hebt.

Have fun!