Privacy

Privacyverklaring

Je privacy is belangrijk voor ons. We willen je persoonsgegevens op een wettelijke, correcte en transparante manier verwerken. In deze privacyverklaring lichten we dit toe. Ze gaat in op 28/03/2018 en houdt rekening met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) die op 25/05/2018 van kracht wordt. We hebben het hier over gegevens van jou als klant, als toekomstige klant of als andere betrokkene (bv contactpersoon in een bedrijf).

Baby’s Corner bvba is als verwerkingsverantwoordelijke gevestigd te B-9810 Nazareth, Steenweg Deinze 33. Je kan ons telefonisch bereiken (00 32 9 3811270), per mail (klantendienst@babyscorner.be) of via de website thebabyscorner.be.
Het ondernemings-/BTW-nummer is 0880289351.

Verwerkingsdoeleinden

Baby’s Corner bvba verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten (naam, adres, telefoonnummer, mailadres, geboortedata kinderen en noodzakelijke facturatiegegevens) voor klanten- en orderbeheer (o.a. klanten- en geboortelijstadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, facturatie,…), uitvoering van service en garantievragen, profilering (analyse van verkooptransacties met het oog op het bijsturen van de bedrijfsstrategie) en het verzenden van gepersonaliseerde reclame (direct marketing).

Rechtsgronden van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. van de AVG met name

a)      Contractuele basis: noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst;

b)      Het gerechtvaardigd belang : noodzakelijk om te kunnen functioneren en ondernemen;

c)       Toestemming,

In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van toestemming heeft de klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.

Overmaken aan derden

Indien dit noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met een vennootschap in België die postmailings verzorgt. Voor e-mailing wordt gewerkt met het mailingprogramma Copernica;

Baby’s Corner bvba garandeert dat de ontvangers van persoonsgegevens de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van deze gegevens. Zij zullen eveneens conform de AVG moeten werken.

Bewaarperiode

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding, wettelijke garantieperiodes) en voor een termijn van 12 jaar na de laatste verkooptransactie in het kader van direct marketing activiteiten.

Recht van inzage, verbetering, schrapping, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (AVG) met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Direct marketing

De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing.

Klacht

De klant heeft het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen en/of een e-mail te verzenden naar klantendienst@babyscorner.be.

De klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, commission@privacycommission.be).