Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.


babyborrel


Een geboorte is een onvergetelijk feest dat je deelt met familie, vrienden en collega’s. En zij delen op hun beurt cadeautjes uit. Heel veel cadeautjes. Want je de komst van je spruitje, daar komt ontzettend veel leuks bij kijken. Een babyborrel is dé ideale gelegenheid om je kleine wondertje aan de wereld voor te stellen. Laat familie en vrienden kennis maken met jullie kleine spruit op een feestelijke manier en deel samen jullie geluk! Met deze tips organiseer je een babyborrel die zalig lang blijft nazinderen.

het juiste moment


Plan de babyborrel niet te snel na de geboorte. Wen gerust even als nieuw gezinnetje aan het nieuwe leven in huis.

Je kan best een babyborrel plannen zo’n 6 à 8 weken na de geboorte van je baby. Dit geeft je voldoende tijd om te herstellen na de bevalling, even uitrusten en genieten én te wennen aan je nieuwe leven waarmee je ongetwijfeld de handen vol hebt. Als je langer dan 8 weken wacht, dan is er veel kans dat er heel wat nieuwsgierigen willen langskomen bij je thuis.

planning


Je start best met de planning zo’n twee tot drie weken voor het feest. Het eerste punt? Dat is de locatie bepalen. Bekijk daarom even hoeveel familie en vrienden jullie zullen uitnodigen en aan de hand hiervan kan je bekijken waar je het feest wil organiseren en of je al dan niet hulp moet inschakelen.

  • Gezellig en klein of een grote groep?
  • Organiseer je het feest thuis of op locatie?
  • Kies je voor een themafeest? Met een leuk thema maak je deze dag nog unieker! Laat je inspireren en kijk even op Pinterest, waarbij je héél wat leuke ideeën kan opsnuiven.
  • Welke hapjes en drankjes voorzie je?

de uitnodigingen


Je weet hoeveel mensen je wil uitnodigen en waar het feest zal plaatsvinden? Top! Nu moet je beslissen of je afzonderlijke uitnodigingen wil of in combinatie met het geboortekaartje. In beide gevallen is het belangrijk dat volgende gegevens duidelijk op de uitnodiging staan:

  • naam van de baby en van de ouders
  • het geslacht van baby en de geboortedatum
  • de  plaats waar babyborrel doorgaat
  • datum en tijd van het feest
  • de geboortelijst
Zorg ervoor dat je geboortelijst nog goed gevuld is wanneer je babyborrel eraan komt. Niemand wil immers met lege handen aankomen. Is het meeste reeds gekocht? Vul dan gerust even je lijst aan met extra babyspullen of dingen die je kindje binnen een aantal maanden nodig zal hebben. Twijfel je of heb je nood aan een woordje uitleg? Kom gerust bij ons langs, we zijn er voor je.

vul je geboortelijst aan


tips


Hoeveel tijd je nu precies uittrekt voor een babyborrel bepaal je zelf. Je kiest zelf hoeveel zin en energie je hebt. Neem vooral je tijd om rustig te praten met álle genodigden en iets te eten en drinken. Voel je ook niet verplicht iedereen je baby’tje te laten vasthouden.

Het is bovendien fijn om een gastenboek te voorzien. Zo kunnen alle genodigden een leuke boodschap achterlaten. Dit is een prachtige herinnering waar je later samen met je ukje van kan genieten!

Laden
Laden