Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
new in  •  acties  •  wij zijn de hele zomer geopend ☀️
Duurzame babywinkel & kinderwinkel the baby's corner

duurzaamheid


Met een eigen eco-friendly label trekken we als babywinkel & kinderwinkel heel duidelijk de kaart van een duurzaam & ecologisch assortiment en willen we bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen. We kiezen bewust voor merken die duurzaamheid vooropstellen en ecologische producten produceren. 

onze natuur, onze wereld


We zijn ouders, hebben kinderen, we willen hen zien spelen en genieten en opgroeien in de best mogelijke wereld. Maar het is geen nieuws dat het vandaag niet zo denderend gaat met die wereld. We weten dat we moeten ingrijpen, dat er een grote verandering nodig is. En al te vaak kijken we naar grote bedrijven en de politiek om die verandering in gang te zetten. Maar we moeten ook durven kijken naar onszelf.

eco-friendly label


We hebben besloten om onze producten heel goed te screenen op hun ecologische voetafdruk en proberen dan ook zo veel mogelijk aan te bieden dat lokaal geproduceerd wordt. Anderzijds kijken we ook naar de duurzaamheid van die productie, naar het proces en de materialen.

Zo willen we een voorbeeld zijn voor iedereen en dat met één doel: onze kinderen blakend van gezondheid en contentement zien spelen in de zuivere natuur, zwemmen in de zee en vijvers, duikelen in groene bossen. Want… We care!

eco-cheques


Goed nieuws, bij the baby's corner kan je ons duurzame assortiment met digitale eco-cheques aankopen in de winkel. Je herkent alle producten die in aanmerking komen voor eco-cheques makkelijk aan het eco-friendly label. Concreet gaat dit om: loopfietsen, steps, fietskarren, fietszitjes, FSC-houten meubelen en speelgoed én duurzaam vervaardigde kleding met GOTS-label.

alle eco-cheques producten

duurzame belevingswinkel


"The baby’s corner is op ruim 20 jaar tijd geëvolueerd naar een unieke belevingswinkel met een waaier aan babyartikelen en kinderartikelen: keding, kamers, park- & bedlinnen, educatief speelgoed, kinderwagens, schoolartikelen, autozitjes en zoveel meer. Met ons team van mama’s kiezen we bewust voor merken die duurzaamheid vooropstellen en ecologische producten produceren. Want we willen de prachtige omgeving die planeet aarde ons biedt, kunnen doorgeven aan onze kinderen, kleinkinderen, …" - Sonia Pypaert, zaakvoerder the baby's corner

elektrische laadpalen op onze parking


Hoe dragen we ons steentje bij aan duurzame mobiliteit? In fase 1 van ons duurzaam verhaal legden we maar liefst 423 zonnepanelen op het dak van the baby’s corner. En nu, dankzij het toenemend aantal elektrische wagens op de baan kiezen we er in fase 2 voor om op de parking elektrische laadpalen voor auto’s en fietsen te voorzien. Het laadstation wordt een exclusief voordeel voor onze werknemers, bezoekende klanten en buurtbewoners van Nazareth. 


duurzame merkenparade


Deze merken zijn onze duurzame favorietjes! Waarom? Ze voldoen aan de eco-friendly criteria die we vooropstellen en ze zetten zich elke dag in om te streven naar op en top duurzaam beleid. Van kinderfiets tot fietskar en van kleding met GOTS-textiel tot houten speelgoed. Ontdek het allemaal!


selectiecriteria eco-friendly label


Alle merken die aan minstens twee van de drie criteria voldoen, verdienen het eco-label van the baby's corner. Op die manier zijn we in staat om transparant met onze klanten te communiceren omtrent ecologie en duurzaamheid en dragen we samen ons steentje bij aan een mooiere wereld.

  1. Grondstoffen: de grondstoffen die gebruikt worden om het product te vervaardigen zijn van natuurlijke oorsprong en/of werden duurzaam ontgonnen. Ook merken die bijvoorbeeld gerecycleerde PET-flessen hergebruiken, verdienen ons label.
  2. Duurzame productie: de producten worden vervaardigd op een duurzame wijze, met oog voor de natuur.
  3. Verpakking: het product wordt op ecologische wijze verpakt of de verpakking kan worden hergebruikt voor andere doeleinden.
Alle producten die voldoen aan deze voorwaarden, zijn aangeduid met een eco-label. Deze collecties kan je in de winkel ook aankopen met ecocheques.                                                                                   


Laden
Laden