Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

sonia pypaert

founding director the baby's corner


Dat je met een glimlach de wereld kan veroveren, leerde Sonia al toen ze nog kind was. Maar ook 'waar een wil is, is een weg' is Sonia niet vreemd. Een flinke dosis commerciële feeling en een passie om te ondernemen werd haar met de paplepel ingegeven door haar ouders.

Sonia studeerde bedrijfseconomische wetenschappen aan de Universiteit van  Gent. Wanneer ze die studies afrondde, volgde ze een extra opleiding in de  economische wetenschappen om aan de slag te gaan als lerares in het secundair onderwijs. In 1991 werd Sonia mama van een zorgenkindje. Sonia leerde vallen, opstaan en terug rechtkrabbelen. Na vier moeilijke jaren ontdekt ze haar nieuwe ik: ondernemend én ambitieus. 

mama en ondernemer


Als kind had ik een drang om te bewegen als ik aan het studeren was, aan mijn bureautje. Wippen, springen, stappen, lopen en vallen  … Nee, stilzitten was niet mijn ding. De periode na de geboorte van mijn oudste zoon, bleef ik lesgeven. De vele vakantieperiodes en de vrije uren na het lesgeven hielden me in een wurggreep en ik werd één blok zenuwen. In de eerste vier levensjaren van mijn zorgenkind Lorenz voelde ik me vastgebonden, alles leek uitzichtloos, de weg geplaveid met kasseien tot aan mijn oude dag. Toen mijn tweede gezonde zoon Antony geboren werd kreeg ik mijn positivisme terug. Het uitzichtloze werd een uitdaging & perspectief. Na wat research besloot ik om van onder de stulp te komen en resoluut te kiezen voor initiatief. Ondernemerschap werd mijn uitlaatklep om te ontsnappen. 

het ondernemersavontuur

Ik vond zelf de therapie die ik nodig had: initiatieven nemen om te overleven. Mijn kinderen hadden meer zorg nodig en ik zag een bedrijf waar mijn oudste zoon later kon tewerkgesteld worden. Met een gedreven en dynamische ondernemersstijl zette ik de ondernemende Sonia neer. De combinatie met de kleine kinderen kon ik aan door mijn dag in shiften onder te verdelen. Na de avondroutine begon ik aan mijn avondshift die vaak doorliep tot de vroege uurtjes. Met een missie begon ik aan mijn ondernemersavontuur en als het van mij afhangt duurt dit zo lang mogelijk. "Het leven heeft me veel geleerd. Door wat me is overkomen zocht ik naar oplossingen en leerde ik niet te denken in beperkingen. Ik heb de dingen leren loslaten waar ik geen grip op heb. Kinderen krijgen was voor mij allesbepalend, zoals voor zoveel ouders, omdat het me ook gebracht heeft tot wie ik echt ben: de ondernemende Sonia, die denkt in oplossingen en voor wie geen obstakel te groot is."

- Sonia Pypaert
2021: Mama's weten waarom


Eindelijk is het zover: je bent mama! Een spannende periode, die vaak gepaard gaat met heel wat onzekerheden en twijfel. Mama’s weten waarom is de opvolger van het eerste boek “Onder mama’s” van Sonia Pypaert.

Ze gaat de moeilijke thema’s als de (b)roze wolk, gebroken nachten en borst- versus flesvoeding niet uit de weg. Maar ze focust ook op de vele mooie momenten van het ouderschap en toont hoe je bewust de kleine en grote milestones in die eerste achttien maanden kunt beleven. De vele praktische lijstjes zorgen er bovendien voor dat je de eerste maanden als ouder zo zorgeloos mogelijk doorkomt, zodat er des te meer tijd overblijft om te genieten van je kersverse gezin.

2020: .BE wint van .NL

Het is geen staatsgeheim, Nederland is een absoluut richtland wat e-commerce betreft. Des te trotser is ons voltallige team van the baby’s corner dan ook dat we de Audience Prize wonnen van de gerenommeerde en Nederlandse SANA B2B E-COMMERCE AWARDS 2020.
Lees meer

2020: Onder mama's

Hoe bereid je je voor op het moederschap, misschien wel de mooiste reis van je leven? En wat staat je allemaal te wachten, eens het zover is? In het Onder mama's boek vinden mama’s in spé een eerlijk antwoord op al hun vragen.

Sonia deelt leuke tips en praktische checklists voor bij de zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte. Vanuit haar jarenlange ervaring vertelt ze hoe je – ondanks vele vragen en kleine ongemakken – zoveel mogelijk kan genieten van je zwangerschap, hoe je voor de baby een veilig nestje kan bouwen, hoe je de eerste kleertjes kiest, en hoe je als nieuwe gezin de wereld kan verkennen. Kortom, een boek vol zeeën ervaring en boomhutten vol weetjes en advies om hen hierbij te helpen.

2019: Finalist Voka Ambassadeur 2019

The baby's corner is finalist Voka Ambassadeur 2019.

Onze persoonlijke benadering en jarenlange inzet met ons team van mama’s voor een duurzaam aanbod écht op maat met datgene wat ouders en grootouders nu al meer dan 20 jaar nodig hebben, ging niet onopgemerkt voorbij. Het winnen van de award zou een boost zijn om elke dag opnieuw het beste van onszelf te geven en ons verhaal verder uit te werken met  oplossingen  voor al jullie vragen door inspiratie, vertrouwen en  aanbevelen.

Lees verder

2018: Tales of Glory by Compagnie Leonie


Tales of Glory is mijn jongste spruitje.  In  mijn jarenlange ervaring in de retailwereld met een totaalconcept voor baby, kind én mama ontbrak  er nog één ding: een eigen  productlijn en dat spruitje werd onlangs boven het doopvont gehouden. Tales of Glory is een geboorteconcept en creatie van Compagnie Leonie.

Tales of Glory is mijn antwoord op de prangende vraag om alle  belangrijke en emotionele herinneringen uit ieders baby- &  kindertijd te kunnen bewaren en wel veilig, opgeruimd en mooi. Want soms wil je even terugkijken, stilstaan bij je eigen verhaal en  dat kan dus voortaan met de prachtige cocondozen in karton, duurzaam en  ecologisch, die in hun puurheid passen in elk interieur.

2018: 22 jaar the baby's corner


"Het is een uitdaging om met onze winkelformule mee te evolueren en telkens  opnieuw in te spelen op de veranderende behoeften van gezinnen met jonge kinderen en grootouders. Het businessmodel van the baby's corner is klant georiënteerd en is een permanente zoektocht naar het geven van meerwaarde en service aan onze doelgroep. De volgende stap staat in functie van de transformatie van the baby’s corner naar een winkel van de toekomst." Meer video's op youtube.

2017: Best Customer Story Award


The baby's corner en TCOG winnen de Best Customer Story Award op de jaarlijkse internationale conferentie en expo LS Retail’s  conneXion in Madrid. Samen hebben ze de digitale fundering voor de  toekomst gelegd.

2016: Nominatie KMO laureaat van UNIZO


Naast  de wedstrijd voor de Passion Star Award, werd the baby's corner genomineerd voor de KMO Laureaat van UNIZO. Via het KMO Laureaat krijgen kleine en middelgrote ondernemingen de nodige erkenning. Een onafhankelijke jury beoordeelt de bedrijven op basis van hun prestaties en op basis van een publieksstemming.

2016: de passion star award voor passie in ongelofelijke perfectie


Na een intensieve periode van rebranding, implementatie van een nieuw ERP en webshop; wordt een nieuwe digitale dimensie toegevoegd aan haar ondernemerschap. Door het winnen van de Passion Star award 'Leidenschaft durch unglaubliche perfektion' in september 2016, viel the baby's corner opnieuw in de prijzen.

'The baby's corner blonk uit door een logische consistentie in het volledige plaatje, gaande van architectuur, winkelinrichting tot events en  marketingactiviteiten. Via marketing, een klantvriendelijke website met  webshop, drie concepten voor baby, kind en mama en een eigen magazine 'Spruitjes' willen ze de klant voor zich winnen. Het winnende dossier werd ingediend in de huisstijl van het bedrijf en kon de jury door zijn mooie logische stijl en volledigheid charmeren.Bron Kboetiek: baby's corner wint Passion Star Award

2014: het gloriejaar van the baby's corner


In 2014 speelt Sonia in op de veranderingen binnen het retaillandschap. Baby's Corner gaat voortaan verder als the baby's corner. In datzelfde jaar neemt Sonia het initiatief om ieder seizoen een eigen magazine uit te brengen. Het tijdschrift draagt de passende naam 'spruitjes' en wordt gebracht in de nieuwe huisstijl van the baby's corner. De eerste editie verschijnt in december 2014.Ook buiten het bedrijf is Sonia zeer actief. Zo richt ze samen met ondernemers Veerle en Cathérine het First Friends Partnership op. First Friends is een platform dat instaat voor het bevorderen en   delen van elkaars succes. Via First Friends is het mogelijk om op een  professionele en kwalitatieve wijze een boodschap, product of merk   kenbaar te maken.


2012: finaliste womed award & winnaar passion star award


Sonia Pypaert werd in 2013 verkozen tot Finaliste van de Womed Award 2012. De jury van de Womed Award (Women in Enterprise and Development) verkiest elk jaar een verdienstelijke vrouwelijke ondernemer. Ook de winkel werd een jaar daarvoor bekroond met de 'Speciale Prijs voor Passie door Perfectie en aandacht voor detail'.

1996: the baby's corner, een wolk van een winkel voor baby, kind en mama


Het idee van Baby's Corner ontstond in 1995, vanuit het buikgevoel. Een jaar later, op 9 augustus 1996,  ging de mama - van intussen 2 kinderen - van start. Baby's Corner zou  een perfecte kruisbestuiving worden tussen een winkel in babyartikelen en een boetiek met baby- en kinderkledij.  Een combinatie van de strakke organisatie van een 'mannelijke' winkel  en de vrouwelijke flair en snuisterijen die je in boetieks terugvindt, zorgen ervoor dat zowel mama als papa zich in Baby's Corner thuis voelen.

The baby's corner wordt gerund door deze mama van 3. Zij wordt ondersteund door een gedreven team van 20 medewerkers. Haar man, Geert Wulteput, is finance director.  Sonia neemt het algemeen management en de selectie vaneen unieke merkenportefeuille op zich. Communicatie met de klanten en een uitstekende klantenservice zijn topprioriteit.

Laden
Laden